Maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen illere Afyonkarahisar da eklendi. İl genelinde tüm vatandaşların sosyal iletişim halinde bulundukları alanlara, meydanlara, sokak ve caddelere, işyerlerine İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı 11 Mayıs 2020 tarih ve 19 nolu kararı gereğince maskesiz çıkmalarına ve bulunmalarına izin verilmeyeceği açıklandı.

İl Hıfzıssıhha kararına göre ayrıca kent oto pazarının da maske kullanmak şartıyla açılmasına karar verildiği belirtildi.

BALIKESİR'DE DE YASAKLANDI

Balıkesir'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Konuyla ilgili olarak Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

* Balıkesir'de Vali Ersin Yazıcı başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu maskesiz sokağa çıkmayı tamamen yasakladı.

* Daha önce açık ve kapalı belirli alanlarda maske zorunluluğu getiren kurul yasak kapsamını tüm kente yaydı.

* Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu önceki kararlarında pazar yerleri, marketler, toplu çalışma alanları ve toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu getirmişti.

* Bugünkü kararda ise cadde, sokaklar, parklar, alış veriş merkezleri gibi tüm açık ve kapalı alanlar yasak kapsamına alındı.

ADIYAMAN VALİLİĞİ DUYURDU

Maskesiz dışarı çıkma yasağının getirilmesiyle alakalı olarak Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulması hayati derecede öneme haizdir.

* Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşmaktadır.

* Bu kapsamda, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile ilimiz genelinde hastalıktan korunmak için tüm vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle ikametlerinden çıktıkları andan itibaren, ikametlerine dönünceye kadar maske takmadan sokakta ve kamuya ait açık ve kapalı alanlarda ve araçlarda bulunmaları yasaklanmıştır. Bu yasağın uygulanmasına 14 Mayıs 2020 günü saat 23.59’dan itibaren başlanılacaktır.

* Alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza cezai müeyyide uygulanacaktır.

3 İLDE DAHA YASAK KARARI ALINMIŞTI

Corona virüsle mücadele kapsamında daha önce Adıyaman, Denizli, Bartın ve Aydın'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmıştı. İHA-DHA

[old_news_related_template title="Bir ilde daha maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı" desc="Adıyaman'da maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı. Daha önce de Denizli, Aydın ve Bartın'da valilik kararıyla maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/12/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1589273344.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bir-ilde-daha-maskesiz-sokaga-cikmak-yasaklandi-5809277/"]