Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yapılan haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklu yargılanan Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel bir süredir cezaevinde dişi ağrısı ile mücadele ediyor.

İLAÇLA TEDAVİ MÜMKÜN DEĞİL

Avukat Ziya İlker Göktaş önceki gün Ağırel'i cezaevinde ziyaret etti. Avukat Göktaş, Ağırel'in kendisine bir doktorla görüştüğünü doktorun kendisine diş tedavisinin antibiyotik ya da ağrı kesici ile mümkün olmadığını, hastanede cerrahi müdahale ile geçebileceğini ilettiğini söyledi.

Ağırel'in, "Dişim ağrıdığında yardımcı olmak için cezaevi personeli adeta çırpınıyor ama yapacakları bir şey yok" dediğini ileten Göktaş, şunları aktardı:

* Ben avukat olarak değil bir abisi olarak ağzını açmasını istedim ve beni kırmadı, her iki tarafta diş etlerinin şişmiş durumda olduğunu gördüm.

"AĞRI ARTINCA DONDURMA KOYUYORUM ÜZERİNE"

* Bana, 'abi kantinden dondurma aldım, dişim ağrıdığında buzdolabından çıkarıp yanağıma bastırıyorum, soğuk ağrımı biraz geçiriyor' dedi.

* Benim kanaatim git gelle değil, bu konuda uzman bir hastanede yatarak tedavi görmesi gerektiği yönünde.

Avukat Celal Ülgen ise Ağırel'in durumu için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Savcılığı Bürosu'na dilekçe verdiklerini söyledi.