Doğu Akdeniz'de, sismik araştırma faaliyetinde bulunmak için görev bekleyen Oruç Reis gemisi, 2 haftadır süren Akdeniz açıklarındaki bekleyişine devam ediyor.

Önceki gece Antalya Gümrük Müdürlüğü Limanı'na demirleyerek ikmal yapan Oruç Reis, tekrar Antalya açıklarına çıktı. Oruç Reis gemisi, Doğa Akdeniz'de yeni bir sismik araştırma faaliyeti için görev beklemeyi sürdürüyor. (DHA)

[old_news_related_template title="'Navtex' gerilimi... Tüm gözler orada, işte son durum" desc="Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de yapacağı sondaj çalışmaları için 'Navtex' (deniz duyurusu) ilanı ardından Antalya Limanı açıklarında bekleyişini sürdürüyor. Bölgeye en son açık deniz römorkörü TCG İnebolu da (A-590) gelirken, 3 fırkateynin Akdeniz açıklarına doğru hareket ettiği görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/23/iecrop/aaanavtexdha_16_9_1595507912.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-navtex-gerilimi-tum-gozler-orada-iste-son-durum-5948386/"]