İBB’ye bağlı AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgasının bu akşam Marmara bölgesini terk etmesinin ardından İstanbul, kuzeyli hava akımlarının etkisine girecek. Bununla birlikte saatte 30-60 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgâr ve yerel görülecek yağışlarla birlikte, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR ANADOLU YAKASINDA ETKİLİ OLACAK

Bu akşam yerel olarak görülmesi beklenen yağışların, Çarşamba sabah saatlerinden itibaren, özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde yani Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal’da  kısa süreli kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

AKOM, ani ve yerel olarak görülen yaz yağmurları nedeni ile sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den sarı uyarı! İstanbul'a dolu ve sağanak..." desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika uyarısıyla İstanbul ve çevresine dikkat çekti. Yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacak sağanak yağış yer yer dolu olarak görülecek. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/07/iecrop/yagmur-dha-3_16_9_1594122255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-meteorolojiden-sari-uyari-istanbula-dolu-ve-saganak-5916796/"]

[old_news_related_template title="İstanbul Valiliği uyardı: Yarın sabahtan itibaren..." desc="İstanbul Valiliği, yarın sabah saatlerinden itibaren Anadolu yakasının doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinin bilgisini paylaşarak vatandaşları yaşanabilecek olumsuzlara karşı uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/07/iecrop/valilik-dha_16_9_1594130694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-valiligi-uyardi-yarin-sabahtan-itibaren-5917141/"]