CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerini seçime katılabilmeleri için vekil transferiyle destekleyeceklerini açıklamasının ardından harekete geçen MHP kanadı, siyasi partiler yasası ve seçim sisteminde değişiklik öneren kanun teklifi için hazırlık yapmaya başladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli 19 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, vekil transferini ‘siyasi kalpazanlık' olarak nitelendirerek, “Milletvekili transfer borsası kurup korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların Gazi Meclisi’mizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye’nin ayak bağı ve ağır yüküdür” ifadelerini kullanmıştı.

MHP liderinin bu çıkışıyla ilgili peş peşe gelen açıklamalar ise AKP'de konuyla ilgili derin bir çatlağın olduğunu ortaya koydu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve böyle bir düzenleme için hazırlık yapılmadığını belirtirken, Turan'ın açıklamalarının medyaya yansımasından saatler sonra AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Hukuki çalışmayı MHP'yle yürütüyoruz" dedi.

BOSTANCI: HUKUKİ ÇALIŞMAYI MHP İLE BİRLİKTE YÜRÜTMEKTEYİZ

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Halkın tayin mv.lerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz. Tekemmül ettiğinde diğer partiler ve kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.



TURAN: BİZİM BU KONULARDA BİR HAZIRLIĞIMIZ YOK

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’ya konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bizim bu konularda bir hazırlığımız yok…” demişti.

[old_news_related_template title="Ankara kulislerini karıştıran bomba iddia: MHP istedi, AKP reddetti" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir seçime katılmaları için Gelecek ve DEVA partilerine milletvekili desteği vereceklerini söylemesi sonrası sert açıklamalarda bulunan ve AKP'den destek isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kötü haber... AKP cephesinden üst düzey iki isim, transferlerin engellemesine yönelik herhangi düzenleme yapmayacaklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/22/iecrop/dev-rt-iha_16_9_1590131042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ankara-kulislerini-karistiran-bomba-iddia-mhp-istedi-akp-reddetti-5829459/"]