Uydudan yayın yapan Ordu merkezli özel bir TV’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, bir yandan yatırımları hayata geçirirken diğer taraftan 300 milyon TL borç ödediklerini belirtti.

2014 yılındaki yerel seçimleri kazanan AKP'li Enver Yılmaz - İHA


"MEVCUT BORÇLARI ÖDÜYORUZ"

Başkan Güler, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı oluyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hem projelerimizi hayata geçiriyoruz hem de mevcut borçları ödüyoruz. Şu ana kadar toplam 300 milyon lira borç ödedik. Biz güçlü bir belediyeyiz. Kaynaklarımız gayet sağlam. Mevcut kaynaklara yenilerini de ekleyerek ilimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İSTİFA ETMİŞTİ

2014 seçimlerinde belediye başkanı seçilen Enver Yılmaz, 2018'in Eylül ayında istifa etmişti. Yılmaz'ın istifa etmesine, AKP'li Numan Kurtulmuş ile arasında geçtiği iddia edilen tartışmanın neden olduğu öne sürülmüştü.

Yılmaz istifasını sosyal medya üzerinden şu sözlerle duyurmuştu:

* Söylenecek o kadar söz var ki, hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye… 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz.

Yılmaz'ın istifasından sonra boşalan koltuğua, Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş getirilmişti. İHA