Sayıştay AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nde  yaptığı denetim ve incelemelerde belediyenin spor okullarında belgesi, lisansı ve sertifikası olmayan kişileri ‘antrenör’ olarak çalıştırdığını ortaya çıkardı. Sayıştay denetçileri konuya ilişkin rapora şu notu düştü:

"TÜM PERSONELİN ANTRENÖR OLARAK TARİF EDİLDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR"

“Yapılan incelemeye göre; İdare tarafından tarihleri arasında belediyenin şirketi olan Konya Sanat Kültür ve Spor A.Ş. üzerinden doğrudan hizmet alımı yöntemiyle spor okullarında çalıştırılmak üzere kısmi zamanlı uzman alımı gerçekleştirilmiştir. Bu şekilde personel istihdamı yukarıda ele aldığımız mevzuat uyarınca doğru olmayacaktır. İşin şekli açıdan mevzuata aykırı olmasıyla birlikte çalıştırılan personelin şartnamede belirtilen kriterleri taşımaması nedeni ile esasına yönelik usulsüzlüklerin de olduğu görülmüştür.

Şartnamede futbol, basketbol, güreş, masa tenisi, hentbol, bocce, judo, karate gibi spor dallarında uzman personel çalıştırılmasını öngörmektedir. Belirtilen branşlardaki uzman personelin, nitelik ve spesifik olarak eğitim verdiği alanda uzmanlığı, sunulacak belgeler, sertifikalar ya da lisansla tevsik edilmelidir. Ödeme evrakında ve puantaj listelerinde, tüm personelin ‘antrenör’ olarak tarif edildiği görülmüş, bu yöndeki uzmanlığı tevsik edici belgelerin olmadığı anlaşılmıştır. Bu durum işin uzman personel eliyle yürütülmediği kanaatini oluşturmaktadır”

"ZARURETTEN DOLAYI SAĞLANAMADI"

AKP’li belediye ise Sayıştay’a verdiği cevapta, uzman personel için aranan şart ve kriterlerin, sertifika ve lisans belgelerinin, zaruretten dolayı sağlanamadığı ve yeterli eğiticinin olmamasından ileri geldiğini öne sürdü.

[old_news_related_template title="Borç içindeki AKP'li belediye 800 bin liralık sponsor olmuş" desc="Samsun Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Samulaş A.Ş'nin faaliyet raporlarını inceleyen Sayıştay denetçileri, şirketin zarar etmesine rağmen 800 bin lira vererek spor kulübüne sponsor olduğunu ayrıca Samsunspor Kulübü Derneği ile yapılan anlaşmayla taraftarların ücretsiz taşındığını belirterek belediyenin zarara uğratıldığını ortaya çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/20/iecrop/ec7331de-38c5-4fd8-b281-ad1be3a86cf3-w_16_9_1608446086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/borc-icindeki-akpli-belediye-800-bin-liralik-sponsor-olmus-6175205/"]