Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara maske kullanma zorunluluğu getirmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından toplu taşıma araçlarında ücretsiz maske dağıtılacağını açıklayarak 4 Nisan sabahı uygulamaya başladı.



AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Corona virüsü tedbirleri kapsamında 4 Nisan 2020'den itibaren Samsun'daki tüm toplu taşıma araçlarında yolcuların maske takmaları zorunlu hale getirilmiştir. Hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığı için kurallara lütfen uyalım" diye yazarak sosyal medya hesabından uyarı yaptı.



VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ

Çalışan toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar İstanbul ve Ankara'da CHP'li belediyelerin yaptıkları ücretsiz maske dağıtımı örnek göstererek Demir'e tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar belediyenin maske dağıtmasını isterken bir kişi "Bu millet poşete 25 kuruş vermemek için aldığı malzemeleri kucağında taşımayı göze alıyor. Maske temini ayrı, sıkıntı ona verecek para bulmak ayrı sıkıntı" diye yorum yazdı.

İstanbul ve Ankara'da toplu ulaşıma giden vatandaşlar, maskelerini de ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan vatandaşlar, "Bir nebze yardımınız olsun maskeleri dağıtın bari" diye yazdı.

AKŞAM SAATLERİNDE DAĞITMAYA BAŞLANILDI

Vatandaştan gelen tepkiler üzerine akşam saatlerinde Mustafa Demir konuyla ilgili ikinci bir paylaşım yaparak, "#Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında yolcuların maske takması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsam da istasyonlarımızda ve otobüslerimizde maskesiz yolcularımıza ücretsiz maske verilmektedir. #EvdeKalSamsun"  ifadelerini kullandı. Başkan Demir, tramvay ve otobüslerde dağıtımına başlanan maskelerden fotoğraflar paylaştı.



[old_news_related_template title="İBB, toplu ulaşımda 100 bin maske dağıttı" desc="Toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirilmesini ardından, İBB bugün otobüs, metro, metrobüs ve vapurlarda 100 bin maske dağıttı. İBB Başkanı İmamoğlu, “Lütfen bu süreçte maske kullanımını alışkanlık haline getirelim” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/04/iecrop/sozcu-istanbul1_16_9_1586012478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-toplu-ulasimda-100-bin-maske-dagitti-5725646/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'da yeni corona tedbirleri! Ekrem İmamoğlu duyurdu" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), corona virüsü tedbirleri kapsamında metro seferlerinin yeniden planlanmasını Pandemi Kurulu’na sundu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nu bilgilendirdi. Alınan kararları duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro seferlerinin Pazartesi gününden itibaren 21.00’de sona ereceğini, füniküler ve nostaljik tramvay seferlerinin durdurulacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/04/iecrop/imamoglu-dha-1_16_9_1586023542.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbulda-yeni-corona-tedbirleri-ekrem-imamoglu-duyurdu-5725902/"]