Vezirköprü ilçesinde AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 10 köyün ulaşımını sağlayacak olan köprü yaklaşık 15 gün önce açılmadan çöktü. Sadece 2 yakasına konulan ayaklar üzerine oturtulan köprünün, orta kısmında taşıyıcı kolonların olmaması nedeniyle dökülen betonun ağırlığına dayanamadığı için çöktüğü iddia edildi. Çöken köprü için belediyenin yüklenici şirkete 3 milyon 440 bin lira ödeyeceği ortaya çıktı.

PROJE HATASI VAR, BELEDİYENİNİ ZARARI YOK

Yapılmadan çöken köprü Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında CHP Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirdi. Köprü hakkında açıklama yapan Başkan Mustafa Demir, köprünün proje ve imalat hataları olduğunu belirterek, "Çalköy Köprüsü'nün yapımı ve projesinde hata olduğu belirlendi. Çöken köprüde olay sonrası incelemeler başlatıldı. Hem yapımında hem projede hata gözüküyor. Bu köprüyü müteahhit yapıyor dolayısı ile belediyemizin en ufak bir zararı yoktur" dedi.

[old_news_related_template title="Diş Hekimliği Fakültesi olacaktı çöplük oldu" desc="Giresun'un Bulancak ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan Diş Hekimliği Fakültesi binası çöplüğe döndü. Yarım kalan 5 katlı binanın maliyeti bilinmezken, İYİ Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bayrak, ilçe halkının fakülte yapılacak diye kandırıldığını, devletin parasının ise boşa harcandığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/24/iecrop/fakulte-copluk-sha_16_9_1606196639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dis-hekimligi-fakultesi-olacakti-copluk-oldu-6138532/"]