İYİ Parti lideri Meral Akşener, corona virüsü karantinasında bulunmasından dolayı Ayasofya Camii’ndeki programa katılamayacak.

İYİ Parti'den yapılan açıklama şu şekilde:

* Ecdat yadigarı Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması ve 24 Temmuz Cuma günü kılınacak Cuma Namazı ile başlayacak yeni dönemin, ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Bilindiği üzere; Diyanet İşleri Başkanı sayın Ali Erbaş’ın, Ayasofya Camii’ndeki programa davet ettiği Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, bu kıymetli davetten duyduğu memnuniyeti daha önce kamuoyu ile paylaşmıştı.

KORUMA EKİBİNDE ÇIKTI

* Ancak, yine kamuoyunun malumu olduğu üzere, Sayın Genel Başkanımız, koruma ekibinden bir polis memurumuzun Covid-19 testinin pozitif çıktığı günden itibaren 14 günlük bir karantina uygulamasındadır. Ve karantina süresi de 27 Temmuz Pazartesi günü sona erecektir. Pandemi konusunda daha önce de örnek davranış sergileyen Sayın Genel Başkanımız, bu kez de yine bilime kulak vermiş, ve tek bir vatandaşımızın bile sağlığını riske atmamak için, 24 Temmuz’daki programa katılmama kararı almıştır.

* Sayın Genel Başkanımız, Ayasofya programında partimizi temsilen; TBMM Grup Başkanımız Sayın Orhan Çakırlar, Parti Sözcümüz Sayın Yavuz Ağıralioğlu,Ve Kalkınma Politikaları Başkanımız, Prof. Dr. Sayın İsmail Tatlıoğlu’nu görevlendirmiştir. İYİ Parti olarak; 24 Temmuz ve sonrasında, Rabbimizden, Ayasofya’dan yükselecek duaların  kabulünü niyaz eder, aziz milletimizin bilgisine saygıyla sunarız.

AYASOFYA PROGRAMI

Sabah saat 10.00’da sala ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapılacak.

Türkiye’nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet edecek.

Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.