Sincan Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde tahliyeler, dün sabah saatlerinde başladı. Polis ve jandarma ekipleri, cezaevi önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Hükümlü yakınlarının cezaevi önünde beklemesine izin verilmedi.

Basın mensupları için de cezaevine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bir nokta belirlendi. İnfaz Yasasından yararlanan hükümlülerden bazıları, otobüslere bindirilerek cezaevinden tahliye edildi.

[caption id="attachment_5751328" align="alignnone" width="880"] DHA[/caption]

GECE YARISI TAHLİYE EDİLDİ

Cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı da gece yarısı cezaevinden tahliye edildi. Çakıcı ve yakınlarının bulunduğu otomobiller, konvoy halinde kampüsten ayrıldı.

Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, 16 Temmuz 2016 tarihinde Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne, buradan da 2017 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Çakıcı, 13 Ağustos 2018 tarihinde ise Sincan Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. (DHA)


 

[old_news_related_template title="Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı kaç yaşında ve aslen nerelidir?" desc="Türk organize suç örgütü lideri olarak bilinen Alaatin Çakıcı, Trabzon'un Arsin ilçesinde doğmuştur. 1980'li yılların sonunda yeraltı dünyasında ismi sıkça duyulmaya başlanan Alaattin Çakıcı 'ülkücü baba' lakabıyla da tanınmaktadır. Peki Alaattin Çakıcı kimdir ve kaç yaşındadır? İşte Alaattin Çakıcı'nın hayatı hakkında merak edilen tüm detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/alattin_16_9_1586892946.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/alaattin-cakici-kimdir-alaattin-cakici-kac-yasinda-ve-aslen-nerelidir-5748576/"]