İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurdu. Kararın beklenmedik biçimde açıklanması nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar soluğu market ve fırınlarda aldı. Uzun kuyrukların oluştuğu market ve fırın önlerinde vatandaşlar hijyen ve sosyal mesafe kuralını hiçe saydı.

EVLERİNDE OLMASI GEREKEN HALKIMIZ SOKAKLARA DÖKÜLMÜŞTÜR

Vatandaşların hazırlıksız yakalandığı sokağa çıkma yasağına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, kararın büyükşehirlerde büyük kargaşaya neden olduğunu belirterek, “evlerinde olması gereken halkımız sokaklara dökülmüştür” dedi.

[old_news_related_template title="'Sokağa çıkma yasağı neden iki saat kala duyuruldu?' Bakan Soylu açıkladı" desc="İçişleri Bakanlığı, 31 kent için alınan sokağa çıkma yasağı kararını gece geç saatlerde açıkladı. Yasağı duyan vatandaşlar, market, fırın, benzinlik ve ATM'lere akın etti. Maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkarak kuyruğa girenler sosyal mesafeyi de hiçe saydı. Görüntüler tartışmalara neden olurken İçişleri Bakanı Soylu, sokağa çıkma yasağının neden iki saat önceden duyurulduğuna ilişkin soruyu yanıtladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/soylu-depophotos_16_9_1586607200.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokaga-cikma-yasagi-neden-iki-saat-kala-aciklandi-bakan-soylu-acikladi-5741337/"]

“BELEDİYELERİN KARARDAN SON ANDA HABERİ OLDU”

Alınan karardan belediyelerin son anda haberi olduğunu ifade eden Babacan, “Böylesine geniş kesimleri ilgilendiren kararların şeffaf bir süreç işletilerek ve toplumsal mutabakat arayışıyla oluşturulması gerekir. Alınan kararlardan belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamamıştır” ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE TEK BİR KARAR MERCİİNE SIĞDIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR ÜLKE"

Türkiye’nin tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülke olduğunu da belirten Babacan, şu ifadeleri kullandı:

* Dün gece yaşananlar, şeffaflık ve istişare ilkelerine uyulmadığı zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir.

* Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir.



[old_news_related_template title="Corona virüsü haritası: Can kaybında büyük artış! Türkiye’de kaç vaka var?" desc="Corona virüsü tehlikesini arttırarak devam ederken dünya genelinde ölü sayısı 100 bini geçti. ABD bir günde 2 bini aşkın ölümle rekor kırdı. Corona virüsü salgınında ülkemizdeki ve dünyadaki son veriler dijital haritaya aktarılıyor. İşte corona virüsü haritası ve güncel veriler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/coronavirusuyeni-shutter_16_9_1586288353-880x495-1_16_9_1586419119_16_9_1586611288.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusu-haritasi-can-kaybinda-buyuk-artis-turkiyede-kac-vaka-var-5741521/"]