Ankara Valiliği, kentte corona virüsü salgınının yayılma hızının engellenmesi amacıyla toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin 15 gün süreyle kısıtlandırıldığını duyurdu.

"MAALESEF ARTIŞ YAŞANMAKTA"

Valilik tedbirlere rağmen vaka sayılarında artış olduğuna dikkat çekti. İnsanların toplu olarak bulunduğu açık ve kapalı alanlarda sosyal mesafeye uyulması, maske takılması ve hijyen kurallarına riayet etmesinin sağlanması ve taziye ziyaretleri ile asker uğurlamalarındaki ihlalleri önleyici ek tedbirlerin alınması istendi.

TOPLANTI, GÖSTERİ, YÜRÜYÜŞ

Valilik açıklamasında insanların toplu olarak bir araya gelmesinin hastalığın yayılma hızını daha da artırabileceği kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı:

* Ankara'da vaka sayılarında maalesef artış yaşanmaktadır. İlimizde 15 gün süreyle insanların toplu olarak bir araya gelmelerine neden olabilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü benzeri faaliyetlerin, düzenlenmesinin kısıtlanmasına karar verildi.

BARO MİTİNGİ ÖNCESİ KARAR

Valiliğin kararı, AKP ve MHP'nin çoklu baro kanun teklifini protesto etmek için Baroların yarın gerçekleştireceği Büyük Savunma Mitingi öncesi geldi.