Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

* Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında ülkemizde de olağanüstü bir süreç yaşanmaktadır.

* 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun "Belediye başkanının görev ve yetkileri" başlıklı 38'inci maddesinin m bendi "Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak" hükmünü amirdir.

* Başta yaşı ileri vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgın hastalıklardan korunması amacıyla, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması uygulaması Ankara'da geçici olarak askıya alınmıştır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Öte yandan sağlık çalışanları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu karar doğrultusunda yarından itibaren kimliklerini göstererek EGO otobüsleri, Metro ve ANKARAY'dan ücretsiz yararlanabilecek.

ŞEHİR HASTANESİ PERSONELİNE ÖZEL OTOBÜS

Belediye, 22 Mart tarihinden itibaren Ankara Şehir Hastanesi'ne saat başı servis yapacak şekilde sağlık çalışanlarına özel ücretsiz otobüsün tahsis edildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatıyla, 22.03.2020 tarihinden itibaren Ankara Şehir Hastanesi'ne saat başı servis yapacak şekilde SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ÖZEL ÜCRETSİZ otobüs tahsis edilmiştir.

* Sağlık çalışanlarımızın kurum kimliklerini göstererek binecekleri otobüslerimizin flamalarında “Sağlık Çalışanları Servisi” yazacaktır.

* Otobüsler 22.03.2020 tarihinden itibaren sabah saat 07.00'de, başlangıç Şehir Hastanesi olmak üzere, her saat başı Eskişehir Yolu, TBMM önünden Kızılay, Sıhhiye, Opera, Ulus Eski Meclis'in önünden İstanbul Yolu ve oradan Konya Yolu'na dönecek; Emniyetin Önünden Gazi Hastanesi AŞTİ ve AŞTİ'den tekrar Şehir Hastanesi olarak ring yapacaktır.

* Otobüslere sadece Şehir Hastanesinde çalışan sağlık personeli kimliğini göstererek binecek, başka yolcu alınmayacaktır.