FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası örgüt içindeki çözülmelerin önüne geçebilmek adına firari kişileri saklayarak gaybubet evlerinde örgüt faaliyetleri yürütülmeye çalışılıyordu.

6 Aralık 2017 günü bu faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen 87 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni S.G. de bu gaygubet evlerinde yakalanmıştı.

Aynı operasyonda A.K. ve A.K. isimli zanlıların firari olduğu anlaşılmıştı.

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 yıl sonra FETÖ/PDY terör örgütü üyesi iki zanlıyı Yenimahalle ilçesinde yakalayarak gözaltına altı.

Zanlıların örgütün kriptolu haberleşme sistemi ByLock programını kullandığı ayrıca zanlıların Ankara’da okuyan yabancı öğrencilerden sorumlu olduğu tespit edildi.

Her iki zanlının emniyet işlemlerinin de sürdüğü öğrenildi. İHA

[old_news_related_template title="Medreselerden yeni FETÖ'ler doğabilir" desc="Kamu Denetçiliği Kurumu’nun medreselerin etkisinde kalan ilahiyat lisans tamamlama programı (İLİTAM) çalıştayında, anayasadaki laiklik maddesi ve medreselerin kapatıldığı unutuldu. “İLİTAM ile bazı dini grupların devlet kademelerinde örgütlendiğine” dikkat çekilen çalıştayda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan’dan “FETÖ benzeri yeni bir dinci-gerici kalkışma” uyarısı geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/31/iecrop/detay_16_9_1580451573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/medreselerden-yeni-fetoler-dogabilir-5598800/"]