ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan corona salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağından ekonomik olarak etkilenen vatandaşlara bir büyük yardım daha.

Daha önce salgın nedeniyle işinden olan vatandaşlara gıda ve nakit yardımı yapan ABB şimdi de sokağa çıkma yasağı ile mağdur olan pazarcıların yardımına yetişti.

Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklama ABB'nin Ankara'daki pazarcıların ürünlerini satın aldığını ve bu ürünlerin ABB'nin yemekhanelerinde kullanılacağını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını duyurdu.

ÜRÜNLER SATIN ALINDI

Yavaş açıklamasında şunları söyledi:

*Pazarcı esnafımızın sokağa çıkma yasağı kararıyla yaşadığı mağduriyetin farkındayız.

*Onlara lütfen siz evde kalın dedik. Ellerinde kalan ürünleri, belediye yemekhanelerimizde kullanmak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için satın aldık.



[old_news_related_template title="Sokağa çıkmama kararı hal ve pazarcı esnafına pahalıya patladı" desc="Hafta sonu pazarlarda satılmak üzere hallere getirilen sebze ve meyveler bozulma tehlikesiyle karşı karşıya. Bursa Pazarcılar Derneği Başkanı Refik Aksu, önceden haber verilmeyen sokağa çıkma yasağı yüzünden esnafın zararının büyük olduğunu söyledi. Aksu, 'Bu mallar şimdi çöpe atılacak. Bir hal işletmecisi aradı, bir kamyon yani 10 ton çilek gelmiş. Bunun maliyeti 50 bin TL 'Başkanım ben bunu nerede muhafaza edeceğim' diye sordu cevap veremedim' ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı'nın kararına göre bozulma riski bulunan hayvancılık ve tarım ürünlerinin hasadında çalışacaklar sokağa çıkma yasağından istisna tutulurken, pazarcı veya hal esnafıyla ilgili bir bilgi verilmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/pazar-gece-iha_16_9_1586611478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/sokaga-cikma-karari-hal-ve-pazarci-esnafina-pahaliya-patladi-5741539/"]