Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği iş birliğiyle İstanbul ve Ankara’da başlayan eczaneler üzerinden ücretsiz maske dağıtımı hafta başından itibaren Antalya’da da başlayacak.

Bu kapsamda Antalya’daki eczanelerde bulunan bütün maskeler ecza depolarında toplandı. Sağlık Bakanlığı tarafından kente gerekli maske temini sağlandıktan sonra dağıtım tek merkezden programlanacak. Uygulama, eczanelere maskelerin ulaşmasının ardından başlayacak.

HER ECZANEYE 500 MASKE

Maske dağıtım süreci ile ilgili bilgi veren Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, “Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczanelerimiz üzerinden yapılması kararı alındı. Antalya için sevkıyat yapıldı, pazartesi elimize ulaşmasını bekliyoruz. Her eczaneye 500 adet maske verilecek" dedi.

CEP TELEFONLARINA MASKE KODU GELİYOR

Eczanelerden ya da PTT aracılığıyla dağıtılan ücretsiz maske için başvuru işlemi e-Devlet veya EPTTAvm aracılığıyla yapılabiliyor.

Cep telefonlarına maske kodu gelen vatandaşların eczanelerden teslim alabileceği ücretsiz maske, PTT’den başvuru yapanlar içinse kargo görevlileri tarafından getirilecek.

Eczanelerde başlayan ücretsiz maske uygulamasında, vatandaşların cep telefonlarına kod gelmeden eczanelere gelmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

MASKE KODU NASIL ALINIR?

E-Devlet üzerinden maske başvurusu için sayfanın altında yer alan linke tıklanması gerekiyor. Linke açılınca TC kimlik numarası, ad soyad, cep telefonu, il, ilçe, mahalle, cadde, sokak ve adres bilgileri giriliyor. Sonraki adımda güvenlik sorusu olan matematik işlemi cevaplanıyor.

Ardından “Maske siparişi ver” butonuna basılıyor. İstenildiği takdirde “Aile bireyi ekle” butonuna basılarak aile bireylerine de 5 adet maske siparişi verilebiliyor. İşlem tamamlandığında maske kodu, cep telefonlarına bakanlık tarafından gönderiliyor. (İHA)


[old_news_related_template title="Anadolu’da ücretsiz maske tepkisi: Bizim eczanelere maske ne zaman gelecek?" desc="İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir'de de eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başladı. Peki, Anadolu'daki diğer şehirlerde ücretsiz maske dağıtımı ne zaman yapılacak? Maske satışı yasaklandığı için maske alamayan vatandaşlar, ya sokağa çıkamıyor ya da maskelerini yıkayarak yeniden kullanmak zorunda kalıyor. Pazara ve markete maskesiz giremediklerini söyleyen vatandaşlar twitterda #Maskeyok etiketi ile tepkilerini dile getirdi. İşte Samsun’dan Muğla’ya, Mersin’den Elazığ’a, Edirne’den Çanakkale ve Antalya’ya kadar vatandaşların maske talepleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/15/iecrop/maske-anadolu-foto-sozcu_16_9_1586958319.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/anadoluda-maske-tepkisi-bize-maske-ne-zaman-gelecek-5750473/"]