Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya’nın yeniden cami olarak kullanılacağını açıklamasının ardından AKP Giresun İl Başkanlığı, Atatürk Meydanında vatandaşlara lokma dağıttı.

İl Başkanı Kenan Tatlı, "Fatih'in emaneti Ayasofya zincirlerini kırdı, asli hüviyetine kavuştu. Bugün bizler de siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katılımıyla 86 yıllık hasretin bitişinin mutluluğunu paylaştık. Kutlu bir fethin sembolü Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizlere bugünleri yaşatan Allah’a hamdolsun" diye açıklama yaptı.

SAMSUN'DA MEHTER BOLU LOKMA

AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'da sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla vatandaşları Büyük Camide yapılacak olan etkinliğe davet etti.

İkindi namazından sonra yapılacak olan etkinlikte mehteran gösterisi ve lokma dağıtımı yapılacağı belirtilirken, pandemi dolayısıyla sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirileceği açıklandı.

FOTO: SÖZCÜ


AKP Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ise yaptığı açıklamada, Türk milletinin 86 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyleyerek, yaşanılan sevinci vatandaşlarla paylaşmak için de 14 Temmuz Salı günü İkindi Namazı sonrası Kadı Camisinin önünde lokma dağıtacaklarını bildirdi.

24 TEMMUZ İÇİN TUR DÜZENLENDİ

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir şirket (Tosyaekşioğlu) 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'da kılınacak olan ilk cuma namazı için tur düzenledi. Bir gün önceden yola çıkılacak olan turda, yol güzergahında bulunan türbelerde ziyaret edileceği açıklandı. Kişi başı 235 lira ücret alınacak olan tur yoğun istek olmasına rağmen, 24 Temmuz'da ki açılış programının değişme olasılığı belirtilerek iptal edildiği ileri sürüldü.