DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Bilecik 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın sosyal medya hesabı üzerinden istifasını duyurmasını ve henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasını sert sözlerle eleştirdi.

“NE DEVLET BASINI NE DE HÜKÜMETİN KONTROL ETTİĞİ BASINDAN ÇIT YOK”

Albayrak’ın sosyal medya hesabından yaptığı istifa paylaşımının beğeni rekoru kırdığını belirten Babacan, “Gerçekten son derece üzülüyoruz. Ülkenin bir bakanı kendi sosyal medya hesabından bir istifa mektubu paylaşıyor fakat basından çıt yok. İnsanlar sosyal medyadan bu haberi alıyorlar.

Fakat ne devlet basınında ne de hükümetin kontrol ettiği basında hiçbir şey yok… Belli ki bir yerlerden talimat bekleniyor. Gerçekten sadece ekonominin değil, basın özgürlüğünün de şu anda gelmiş olduğu nokta ülkemiz için içler acısı. Talimat almadan bir istifa haberini basınımız haberleştiremiyor. Dün gece yapılan açıklama aslında bir istifa açıklaması değil, bir iflas açıklaması. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dün gece aslında sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır” dedi.

“DAHA DA VAHİMİ HİÇBİR NETLİĞİN ÖNÜMÜZDE OLMAMASI”

Babacan, geçtiğimiz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Kararı ile Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alındığını hatırlatarak, “Arkasından bu işlere bakan kişinin ayrılacağını açıklaması ve daha da vahimi; bunula ilgili daha henüz hiçbir kesinliğin, hiçbir netliğin önümüzde olmaması” dedi.

“BECERİKSİZ EKONOMİ POLİTİKALARININ İFLASINI CANLI CANLI İZLEDİK”

“İşte akraba kayırmacılığı, basını sansürleme işgüzarlığının belki de bütün bu kötü sonuçlarını şu yaşadığımız son 24 saatte hep beraber gördük, tekrar şahit olduk” ifadelerine yer veren Babacan, “Halkımıza adeta yoksulluğu dayatan beceriksiz ekonomi politikalarının iflasını canlı canlı izledik.

Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını askıya alanlar saatlerdir adeta devleti de askıya almış durumda. Türkiye bir kabile devleti değil. Eski sistemde her bakanlığın bir müsteşarı vardı. Siyasette olabilecek inişler-çıkışlar ya da bu tür türbülanslarda devletin devamlılığını sağlayan müsteşarlar vardı” diye konuştu.

“HAZİNEYİ BOŞALTTILAR ANLADIK DA, ŞU ANDA HAZİNENİN BAŞI DA BOŞ”

Müsteşarlık görevinin kaldırıldığını söyleyen Babacan, “Niye? ‘Engel oluyor, biz pranga oluyor’ diye. Müsteşarlar ‘hukuk’ diyor, ‘kural’ diyor önlerine getiriyor; onlar diyor ki, ‘bunlar vesayet, biz bunu aşacağız’. Ne yaptılar; bakanların altına bakan yardımcıları koydular. İlgili bakan da böyle görevinden ayrıldı mı ayrılmadı mı ne olacak belli değilken şu anda bakıyorsunuz, devletin bir kurumunun başıboş. Hazineyi boşalttılar anladık da, şu anda hazinenin başı da boş” ifadelerine yer verdi.

“ORTADA BİR SİSTEM, ZİHNİYET SORUNU VAR”

Babacan açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Böyle bir anlaşmayla bir devlet yönetilemez. Devlet ciddiyetine bu yakışmaz. Özgürlüklerin olmadığı, adaletsizliğin kol gezdiği bir ülkede ekonomi de iyi gitmez. Siz eğer hukuku askıya alırsanız, Meclis’i devre dışı bırakırsanız, özgürlükleri kısıtlarsanız, sürekli haksızlık yaparsanız hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Şu anda yaşanan sorun böyle tek tek kişilerle çözülebilecek bir sorun değil. Çünkü ortada bir sistem sorunu var, bir zihniyet sorunu var.”

[old_news_related_template title="Albayrak'ın istifa duyurusu Almanya'nın gündeminde" desc="Alman Bild Gazetesi, Bakan Berat Albayrak’ın Instagram üzerinden istifa kararı aldığına dair paylaşımı ile ilgili kapsamlı bir haber hazırladı. Bild, Albayrak'ın bu kararını TL’yi eriten ekonomik krize bağladı. Bild, 5 maddede istifaya varan durumu özetledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/09/iecrop/resim1_12301526_16_9_1603878653-880x495-1_16_9_1604908655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/albayrakin-istifa-duyurusu-almanyanin-gundeminde-6117764/"]

[old_news_related_template title="Davutoğlu Berat Albayrak'ın istifasını yorumladı: Aşiret anlayışı değişmeli" desc="Gelecek Partisi Genel Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesini 'Devlet düzenini aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesi zorunlu' sözleriyle değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/08/iecrop/davutoglu_16_9_1599927932-880x495-1_16_9_1601958838_16_9_1604874860.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/davutoglu-berat-albayrakin-istifasini-yorumladi-asiret-anlayisi-degismeli-6117415/"]