DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Corona virüsü (Kovid-19) ile ilgili alınması gereken ilave tedbirleri sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

VERGİ VE PRİM ÖNERİSİ

“Hızla yayılan Koronavirüs öncelikle insan hayatını, günlük yaşamı ve ekonomileri ciddi biçimde tehdit eder hale gelmiştir” ifadelerini kullanan Babacan, paylaştığı metinde şu önerilerde bulundu:

*Krizden yoğun olarak etkilenecek firmalarda çalışanların işlerini kaybetmelerinin önüne geçilmelidir.

*Kısa çalışma ödeneği devreye sokulmalıdır.

*İstihdamla ilgili vergi ve primlerde muafiyet, indirim veya erteleme uygulamasına gidilmelidir.

*Uzaktan çalışmaya imkan sağlayacak iletişim altyapısı güçlendirilmeli ve ucuzlatılmalıdır.

"FATURALAR ERTELENMELİ"

*Krizin etkileri azalıncaya kadar vergi ve diğer kamusal mali yüklerde muafiyet, indirim ve erteleme gibi yöntemler uygulanmalıdır.

*Elektrik, su ve doğalgaz ödemeleri belirli sürelerle ertelenmelidir.

*Kredi kartı kullanımında ve tüketici kredilerinde kolaylaştırıcı önlemler alınmalıdır. Merkez Bankası, döviz likidite yönetimini etkin bir şekilde yapmalıdır.

*Temel gıda ve tarım ürünlerindeki tedarik zincirini zayıflatacak kısıtlayıcı uygulamalardan kaçınılmalıdır.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde en büyük risk cep telefonları!" desc="Denizli Tabip Odası Başkanı Meral Alten Corona virüsü salgınında cep telefonlarının da hastalığın yayılmasında etkili olabileceğini söyledi. Alten, 'Telefonu yıkayamadığınız için mikrop üzerinde kalıyor ve bir sonraki temasta yine elinize bulaşıyor. El temizliği sık sık yapılıyor ama telefonların taşıdığı risk göz ardı ediliyor” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/17/iecrop/cep-telefonu-iha_16_9_1584460001.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusunde-en-buyuk-risk-cep-telefonlari-5684776/"]

[old_news_related_template title="Umreden dönenlerin sokaklarda gezdiği iddiası ilçeyi ayaklandırdı! Kaymakamdan açıklama geldi" desc="Kastamonu'nun Tosya ilçesinde umreden dönen vatandaşların çarşı merkezinde gezdikleri ve evlerinde misafir kabul ettikleri yönünde şikayetler olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, umreden dönen 22 kişinin karantina altına alındığı açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/17/iecrop/kastamonu-iha1_10876805_16_9_1584455105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/umreden-donenlerin-sokaklarda-gezdigi-iddiasi-ilceyi-ayaklandirdi-kaymakamdan-aciklama-geldi-5684636/"]