Yaptığı açıklamalar nedeniyle MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiye geçmeyeceğini açıkladı.

Hakkında çıkan söylentilere sosyal medya hesabından cevap veren Usta, şu ifadeleri kullandı;

*Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasi sorunları her geçen gün büyümektedir. Mevcut iktidar bu sorunlara çözüm üretememekte hatta sorunları ağırlaştırmaktadır.

*İktidarın elindeki medya gücünü ve devlet imkanlarını acımasızca kullanması, bu süreci olumsuz yönde beslemektedir. Ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olan şüphesiz ki yine siyaset kurumudur.

*Bu anlamda ülkenin sorunlarını çözme, demokratikleşme ve siyasi zenginliğin artması adına yeni siyasi oluşumları kıymetli buluyorum.

*Önemli bir kısmı üst düzey yöneticilikle geçen 26 yıllık bürokrasi ve 5 yıllık siyasi hayatımda hep devletimizin ve milletimizin refahı için çalıştım.

*Bedeli ne olursa olsun ilkelerimden taviz vermedim. Milletimizin de bu tutumumu taktir ettiğini memnuniyetle müşahede ettim.



"TEKLİF GELDİ AMA..."

Babacan'a ve partisine başarılar dileyen Erhan Usta, "Sayın Babacan'dan, partinin kurucuları arasında yer alma teklifi aldım. Bu konuda kendilerine teşekkür ederim. Ancak, özellikle Samsun'da yaptığımız kapsamlı değerlendirme ve istişareler sonucunda, Parti programındaki bir kısım görüş ayrılıklarımızdan dolayı bu teklifi kabul edemeyeceğimi ifade ettim" diye belirtti.

Usta, partisinden ihraç edildikten sonra 31 Mart seçimlerinde başka partilerden kendisine gelen Belediye Başkanlığı adaylık tekliflerini de kabul etmemişti. Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne Bağımsız Aday olarak katılmış ve yüzde 21 oy almıştı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Babacan'ın partisiyle ilgili sıcak gelişme: İsmi ve kurucular kurulu belli oldu" desc="Eski AKP'li bakanlardan Ali Babacan’ın liderliğindeki Demokasi ve Atılım Partisi’nin kuruluş dilekçesi bugün resmen İçişleri Bakanlığı’na verildi. Kısaltması “DEVA” olarak belirlenen partinin kurucular kurulu listesi de açıklandı. Listede AKP’li eski bakan ve milletvekillerinin yanı sıra, çok dikkat çeken isimler de yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/depophotos_16682250_16_9_1583746252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-babacanin-partisiyle-ilgili-sicak-gelisme-ismi-de-kurucular-kurulu-da-belli-oldu-5668986/"]

[old_news_related_template title="Ali Babacan'dan 'Erdoğan' sorusuna yanıt" desc="Yeni partisini açıklayan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, 'Erdoğan'la mücadele edebilecek misiniz?' sorusuna 'Bizim kişilerle işimiz yok. Bizimle uğraşacaklara biz de gerekli cevapları vereceğiz ama kavga etmeden' yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/erdogan-babacan-depophotos_16_9_1583734412.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ali-babacandan-yeni-parti-aciklamasi-2-5668476/"]