Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu'nda Yunanistan'ın ırkçı vekili Ionnis Lagos bir alçaklığa imza attı ve kürsüde Türk Bayrağı'nı yırttı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımla aşırı sağcı vekile gereken yanıtı verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan yayınladığı mesajda şu ifadeleri verdi:

"Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli."



BİR TEPKİ DE ÇELİK'TEN

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos'ın Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk bayrağını yırtmasına tepki gösterdi. Çelik, "O faşist, Doğu Akdeniz'de ve Ege'de bayrağımızı gururla dalgalanırken bol bol görecektir" dedi.

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, AP'de Türk bayrağına saygısızlık yapan Yunan milletvekiline tepki gösterdi. Türk bayrağının temsil ettiği şerefi anlaması mümkün olmayan ırkçı ve zehirli kafaların, yaptıkları saygısızlıkla Türk bayrağına zarar veremeyeceğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

*AP'nin bu ırkçı ve faşistlerin İslam düşmanı ve Türkiye düşmanı siyasetlerinin gösteri merkezi olması ayrıca vahimdir. AP demokrasiyi geliştirmek yerine ırkçılara teslim olursa Avrupa değerlerini yok etmek isteyenlerin adresi haline gelir. AP, bayrağımıza saygısızlık yapan bu faşist hakkında gereğini yapmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

*Bayrağımız vatanımızda bağımsızlığın sembolü olarak ve yeryüzünde her yerde de insanlığa yüksek değerleri hatırlatmak için gururla dalgalanmaya devam edecek. AP'de o karaktersiz faşist, bayrağımıza yaptığı saygısızlıkla orada temsil edilen tüm milletlere saygısızlık yapmıştır. Biz kendi bayrağımıza da başka milletlerin bayraklarına da saygısızlık yapılmasını doğru bulmayız.

*O ırkçı Yunanlı yaptığı saygısızlıkla AP'de bulunan her milletin bayrağına saldırmıştır. AP, o faşistin yaptığı saygısızlığı AP'nin kendisine yapılmış bir saygısızlık olarak da ele almalıdır. O faşist, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de bayrağımızı gururla dalgalanırken bol bol görecektir.



IONNIS LOGOS KİMDİR?

Ionnis Lagos (48), 2012-2019 arasında aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin milletvekili olarak Yunan Parlamentosu'nda görev yaptı. Şimdilerde bağımsız olarak parlamentoda yer alan Lagos, başkaca Altın Şafak milletvekilleriyle birlikte 9 Kasım 2019'da yeni bir parti kurdular.

[old_news_related_template title="Son dakika... Türk bayrağını yırtan faşist Yunan vekile AB'den de çok sert tepki" desc="Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki gösterdi. Sanchez Amor, Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un (48) AP Genel Kurulu'ndaki skandal eylemiyle ilgili olarak 'Bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz' değerlendirmesinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/30/iecrop/bayrak_16_9_1580384507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-turk-bayragini-yirtan-fasist-yunan-vekile-abden-de-cok-sert-tepki-5597446/"]