Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Geri sayım başladı" diyen Dönmez, "Denizlerimizdeki enerji bağımsızlığımızın sembolü filomuz, yeni üyesiyle daha da güçlenecek. Hazırlık çalışmaları devam eden Kanuni Sondaj Gemimiz, Karadeniz'de sondajlarına başlayacak ve Fatih'in gücüne güç katacak" ifadesini kullandı.



KARADENİZ'DE DOĞALGAZ BULUNMUŞTU

Fatih Sondaj Gemisi 20 Temmuz'da Karadeniz'de sondaj çalışmalarına başlamıştı. Çalışmalar sonrasında Türkiye, Karadeniz'de Tuna1 adı verilen bölgede doğalgaz bulunduğunu resmen duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı duyuruda 320 milyar metreküp doğalgazın bulunduğu alana Sakarya Havzası adının verildiğini ifade etmişti.



[old_news_related_template title="Erdoğan, 'müjde'yi açıkladı: 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen 'müjde'yi açıkladı. Erdoğan 'Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi' dedi. Erdoğan, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu belirterek 'Hedefimiz 2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır' ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez ise keşif alanında iki katmanın daha olduğunu vurgulayarak gazın kaliteli olduğunu söyledi. Bakan Albayrak da 'Artık cari fazlayı ve döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir dönem başladı' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/21/iecrop/erdogandha_16_9_1598015105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdoganin-mujde-aciklamasina-dakikalar-kaldi-5999596/"]