Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme süreci sonrası sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan balıkçılara dün gece Twitter hesabı üzerinden uyarıda bulunmuştu.

Bakan Koca, Galata Köprüsü’ndeki balıkçıların sosyal mesafe ve maske kullanımını gerçekleştirmedikleri için virüs kapabileceklerinden bahsetti ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Ancak bugün akşam saatlerinde, Galata Köprüsü’ndeki balıkçıların sosyal mesafe ve maske konusundaki kurallara yine uymadığı görüldü. Yoğun olan Galata Köprüsü drone ile havadan görüntülendi.

"MASKEDEN ZİYADE MESAFEYE UYULMUYOR"

Kurallara uymadığını söyleyen Fuat Yıldırım, “3 aydır gelemiyorduk. Normalleşince bizde geldik balık tutmaya çalışıyoruz. Dikkat ediyoruz köprünün başı daha kalabalık insanlar dikkat etmiyor. Maskeden ziyade mesafeye uyulmuyor. Bu aralıkların her birinde bir kişi olmalı ama maalesef iki üç kişi görüyoruz” dedi.

"BİZ KURALLARA UYMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Tedbirlerini aldığını belirten Volkan Türkmen, “En azından evde kalmıyoruz artık. Maskesiz gezen insanlar çok ama biz kurallara uymaya çalışıyoruz ve tedbirlerimizi alıyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)


[old_news_related_template title="Dünya bu corona haritasını konuşuyor: Türkiye de listede yer alıyor" desc="Corona virüsü salgınında vaka sayısı 7 milyonu geçerken sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmelerin oluşturduğu Deep Knowledge Group isimli konsorsiyum, 'corona virüsünde en güvenli ülkeler' sıralaması yaptı. Farklı metrik ve istatistiklere dayandırılan araştırmada Türkiye de yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/07/iecrop/harita_16_9_1591526780.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dunya-bu-corona-haritasini-konusuyor-turkiye-de-listede-yer-aliyor-5860592/"]

[old_news_related_template title="Fahrettin Koca'dan kritik uyarı: Virüs taşıyabileceği için risklidir!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kullanılmış maske ve eldivenlerin canlı virüs taşıyabileceği uyarısında bulunarak, 'Çıkardığınız maske ve eldivenleri yere atmayın, çöpe atar atmaz da yenisini takın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/07/iecrop/fahrettin-koca-reuters_16_9_1591542184.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/fahrettin-kocadan-kritik-uyari-virus-tasiyabilecegi-icin-risklidir-5860903/"]