Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son günlerde corona virüs vakalarının artış gösterdiği ilk 5 il arasında açıkladığı Şanlıurfa’da denetimler sıkılaştırıldı.

Cadde ve sokaklarda denetimlerini arttıran ekipler sosyal mesafe kuralına uymayan, maske takmayan ya da maskelerini çenelerinin altına çekenlere ceza yağdırdı.



BİR GÜNDE YAKLAŞIK BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ

İl genelinde yapılan uygulamalarda kurallara uymayan yaklaşık bin kişiye 900’er Türk Lirası para cezası kesildi.

Vatandaşlar polisin uygulamalarından memnun olduklarını dile getirerek kendi sağlıkları için kurallara uymak zorunda olduklarını belirtti.

Kendisi ve çevresindekilerin sağlığı için maske taktığını söyleyen Hüseyin Aydoğdu, "Ben önce kendi sağlığımı, sonra çocuklarımın varsa yaşlılarımızın sağlığı için mecburen takmak zorundayım” dedi.

Vatandaşların maskeyi polisi gördüklerinde değil her zaman takmaları gerektiğini söyleyen Abdulkerim Özbay, ”Takmayanlar kendileri zarar görür. Birini gördüğünde takmasına gerek yok, sürekli takması lazım” ifadelerini kullandı.



"HAVA ÇOK SICAKTI"

Maskesini düzgün takmadığı için ceza kesilen Ayşe Karaca ise, "Biraz önce otobüsten indik. Hava çok sıcaktı. O nedenle maskeyi çenemizin altına çektik. Polis de bize ceza yazdı. Onlar da haklı. Bir daha olmayacak inşallah” diye konuştu.

YENİ VAKALAR DA DEVAM EDİYOR

Öte yandan kentte yeni vakalar çıkmaya devam ediyor. Corona virüsü şüphesi olan vatandaşlar ambulanslarla hastaneye götürülüyor. İHA

[old_news_related_template title="Şanlıurfa'da 97 ev karantinaya alındı!" desc="Şanlıurfa'da yeni tip corona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında 97 evde karantina uygulaması başlatılırken 89 evde ise sonlandırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/17/iecrop/sanliurfa-iha-1_16_9_1595019680.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sanliurfada-97-ev-karantinaya-alindi-5937733/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Sağlık Bakanı Koca'dan Kurban Bayramı ve 65 yaş açıklaması!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası Kurban Bayramı için vatandaşlara uyarıda bulundu. Bakan Koca, 'Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla dikkat edilmelidir. Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir. Ziyaretler sınırlı tutulmalıdır' dedi. Bakan Koca 'Özellikle 65 yaş üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, tebrikleri telefonla kabul etmelidir. Hiçbir şekilde el sıkma, kucaklaşma olmamalıdır' uyarısında da bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/22/iecrop/koca-depophotos-3_16_9_1595449094.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/son-dakika-saglik-bakani-kocadan-kurban-bayrami-uyarisi-5946789/"]