İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 'Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Soylu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yeni bir gelişmeyi duyurdu.

(FOTO: Depophotos)


Soylu "11 Mayis 2013'te Reyhanlı'da canımız yanmıştı. Bunu üstlenen THKP-C Acilciler denen sinsi planlar yapan örgüt önderlerinin sorumlularından bir tanesi terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan Ercan Bayat'ı aldılar, getirdiler. Şimdi Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim ettiler" diye konuştu.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Bayat'ın yakalanmasına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Bayat, Hatay sınırında Suriye tarafında yakalandı. Bayat'ın üzerinde yapılan aramada Suriye rejimine ait silah taşıma kimliği bulundu.

El konulan ve 21 Kasım 2015 tarihinde verildiği belirlenen kimliğin ön tarafında `Suriye Cumhuriyeti Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, İstihbarat Şubesi. Hizmet için verilmiştir´ yazarken, arka tarafında ise, `Bu kimlik gizli ve kişisel bir kimliktir. Kimlik bulunduğu takdirde polis merkezine veya istihbarat şubesine verilmelidir. Ve bunu saklayan kişi sorumludur´ ifadelerinin yer aldığı görüldü.

(FOTO: DHA-DEPOPHOTOS)


NE OLMUŞTU?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha sonra vefatıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükselmişti. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde gerçekleşen patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.


DAVADA KARAR

Reyhanlı saldırısı davasında karar 23 Şubat 2018'de çıkmıştı. Buna göre, bombalı eyleme ilişkin yargılaması süren 33 kişiden 9'u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13'ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçen yıl yakalanan Yusuf Nazik'in de aralarında bulunduğu firari durumdaki 8 terörist ise kırmızı bültenle aranıyordu. (DHA)