İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre; hafta içi her gün saat 21.00’den 05.00’e kadar, hafta sonu ise tam gün olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Bakkal ve marketler hafta içi saat 10.00 ile 20.00 arası hizmet verebilecek. Sokağa çıkma yasağının olacağı hafta sonunda ise bakkal ve marketler sadece 10.00 ile 17.00 arasında açık olacak.

Bakanlığı genelgesinde konuya dair yapılan açıklama şu şekilde;

- Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

- Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

- Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

[old_news_related_template title="65 yaş ve üstü için yeni yasaklar neler?" desc="İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üstünde bulunan vatandaşlar için yeni yasakların yürürlüğe girdiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/02/iecrop/65_depo_16_9_1606886443.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/65-yas-ve-ustu-icin-yeni-yasaklar-neler-6150051/"]