789 bin metrekare arsa ve 1 milyon metrekare toplam inşaat alanına kurulacak olan, 2 bin 682 yatak kapasiteli Başakşehir Şehir Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans üzerinden katılımıyla açıldı.

Rönesans Holding tarafından 25 yıl süreyle işletilecek hastane "Türkiye’nin en büyük üçüncü sağlık yatırımı" olarak lanse ediliyor, maliyeti ise kamuoyundan gizleniyor.

Hastanenin corona virüsü pandemisiyle mücadele için özel olarak izole edilen ve akıllı ventilatörlerle donatılan A ve D blokları bugün hizmete girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin tümüyle 15 Mayıs'ta hizmete gireceğini söyledi. (FOTO: DHA)


KONSORSİYUM İKİ YIL BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADI

Başakşehir Şehir Hastanesi ihalesini Emsaş İnşaat, Sürat Bilişim, PBK Architects., Ascension Group., Allen Shariff Corporation, Meinhardt Group, May Eczanesi, Forcimsa Empresa Constructora, S.A., Consortio Intenational Engineering Consultants, Şahin Tıp Sanayi şirketlerinin oluşturduğu bir konsorsiyum kazandı.

RÖNESANS, GİRMEDİĞİ İHALEYİ KAZANDI!

İstanbul İkitelli Uluslararası Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. ( IHIC) adıyla bir şirket kuran konsorsiyum, 25 Mart 2013’te Sağlık Bakanlığıyla anlaşma imzaladı. Ancak iki yıl boyunca çivi çakılmayan projede, Ağustos 2015’te Rönesans Holding devreye girdi ve IHIC’in tüm hisselerini devir alarak ihalesine girmedikleri hastane ihalesinin 'kazananı' oldu.