Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki bazı tutuklu ve hükümlülerin corona virüsü testlerinin pozitif çıktığı ortaya çıkmıştı.

SÖZCÜ’nün haberinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

"55 KİŞİNİN GENEL SAĞLIK DURUMLARI İYİDİR"

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Adalet Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Kovid-19 salgınına karşı Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

* Cezaevine giriş ve çıkışlar zorunluluk dışında sınırlandırılmış olup ilk kabullerde 14 gün kuralına hassasiyetle uyulmaktadır.

* Tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla temasını kesmek amacıyla cezaevi personelimiz izole edilmiştir.

* Alınan tüm tedbirlere rağmen Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir hükümlünün koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde filyasyon çalışması yapılmıştır.

* Bağlantılı koğuşlarda yapılan testlerde 55 hükümlü/tutuklunun Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastaneye sevkleri gerçekleştirilen 55 kişinin genel sağlık durumları iyidir.

[old_news_related_template title="Cezaevinde, Kadir Şeker dahil 31 kişide corona tespit edildi... Giriş çıkışlar kapatıldı!" desc="Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, aralarında görevli sağlık memuru, öğretmen, infaz koruma memuru ve mahkûmların bulunduğu 31 kişide corona virüsü tespit edildi. Sevgilisi Ayşe D.'ye şiddet uygulayan Özgür Duran'ı (32) engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in (20) de corona virüsü testi pozitif çıktı. Cezaevinin giriş ve çıkışlara kapatılarak, önlemlerin üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/28/iecrop/sker_16_9_1588060502.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cezaevinde-corona-tespit-edildi-giris-cikislar-kapatildi-seker-de-pozitif-5779171/"]