31 Temmuz'da kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Bakan Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası, vatandaşların en fazla merak ettiği "Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?" sorusuna da açıklık getirdi. Bakan Koca, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığını duyurdu. İşte Bakan Koca'nın Kurban Bayramı açıklamaları ve alınan kararlar...

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Bayramda kısıtlama getirilmemiştir" açıklamalarına yer verdi.

KURBAN BAYRAMI AÇIKLAMASI

*Bu kurban bayramı, hepimizin vereceği bir sınavdır. El öpmediğimiz, birbirimize sarılmadığımız ikinci bayramdır. Bu içimizde burukluktur ama olması gereken budur.

Gelenekler hayatın devamı için vardır, güzel geleneklerin bu bayrama telkinde maksat sağlığa hizmettir. Baştan itibaren yapılan değerlendirmelerde, kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Fakat size Ramazan Bayramı hakkında bilgi vermek isterim.

*Uygulanan kısıtlamaların hepsi düşünüldüğünde 10 gün sonra yüzde 15 vaka sayısında azalma olmuştur. Entübasyona giren hasta sayısında yüzde 21, yoğun bakıma giren sayısında yüzde 19, hastaneye yatırılmada yüzde 8 gerçekleşmişti.

*Bunlar kısıtllarla birlikte, gönüllü katılıma dayalı sonuçlardır. Şimdi maske mecburiyeti olmakla birlikte zorunlu kısıtlama koyan sizlersiniz.

*Kurban Bayramında işi öyle ciddiye alalım ki, bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın. Artık tecrübelerle biliyoruz ki tedbir sonuçtur. Gerilersek, toparlaması büyük çaba, büyük dikkat istiyor.

*Yeni vaka sayılarımızı 14 Temmuz’da tekrar binin altına çekmemiz gerekir. Size tedbirlerle ciddiyet ile, tedbirlerle ihmalin birer örneğini verdim. Amacım, işin kolay ve çok zor tarafını birlikte görmenizdir. Tedbirlere uymak, tedbirlerin sonuçlarından çok daha kolaydır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KURBAN BAYRAMI TOPLANTISI

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarından saatler sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Kurban Bayramı’nda alınacak önlemlerle ilgili toplantı başladı. 81 ilin valisinin, emniyet müdürlerinin ve jandarma komutanlarının da katıldığı toplantıda, Kurban Bayramı’nda illerde uygulanacak tedbirler değerlendiriliyor. Toplantının ardından alınan tedbirlerle ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

[old_news_related_template title=" Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca açıklama yapıyor..." desc="Kurban Bayramı öncesi Bilim Kurulu kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sona ermesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor. Kurban Bayramı'na değinen Koca, 'Bayramda kısıtlama getirilmemiştir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bayramda-kisitlama-olacak-mi-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-koca-aciklama-yapiyor-5960032/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... İstanbul Valiliği'nden Kurban Bayramı açıklaması" desc="İstanbul Valiliği vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri için almış oldukları tedbirleri duyurdu. Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmesi noktasında uyarılarda bulunulan tedbirler arasında, bayramlaşmanın açık ve kapalı alanlarda nasıl uygulanacağına da yer verildi. Geliştirilen HaySag adlı mobil telefon uygulaması da tanıtılarak, vatandaşların satın aldıkları hayvana ait bilgileri takip edebilme imkanı sunulduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/29/iecrop/valilik_16_9_1596030794.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbul-valiliginden-kurban-bayrami-aciklamasi-5960041/"]