Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in corona virüsü testlerinin pozitif çıktığının duyurulmasının ardından Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider’in de corona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Gider’in corona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu.

"TEDAVİSİ YOĞUN BAKIMDA DEVAM EDİYOR"

Kesimoğlu, Gider’in corona virüsü tedavisi kapsamında Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığını belirterek şöyle dedi:

* Gösterdiğimiz tüm özen ve tedbire rağmen, bu hastalık malesef bizleri bulabiliyor. Sizlerle üzücü bir haberi paylaşmak istiyorum; sevgili dostum, yol arkadaşım, Belediye Başkan Yardımcım Mehmet Gider’in yapılan COVID-19 testi maalesef pozitif çıkmıştır.

* Tedavisi Kırklareli Devlet Hastanesi yoğun bakımında devam ediyor. Eminim ve inanıyorum ki bu zorlu mücadeleyi başarı ile atlatarak, aramıza ve görevinin başına en yakın zaman içerisinde geri dönecektir.

* Başkan Yardımcım Mehmet Gider gibi bu hastalığa yakalanan ve tedavisi devam eden tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

[old_news_related_template title="Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in corona testi sonucu pozitif çıktı!" desc="Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in corona virüsü testi sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Vali Bilgin'in kendini 14 gün süreyle vali konağında izole altına aldığı duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/31/iecrop/vali-iha-12_16_9_1585675625.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-kirklareli-valisi-osman-bilginin-corona-testi-pozitif-cikti-5716334/"]

"HİJYEN KURALLARINA HARFİYEN UYUN"

Kesimoğlu, açıklamasında corona virüsüne karşı vatandaşlara da uyarılarda bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

* Lütfen tüm vatandaşlarımız kendi sağlığını ve toplum sağlığını korumak için uyarıları dikkate alarak hareket etsinler. Tedbiri elden bırakmasınlar, hijyen kurallarına harfiyen uymaya çalışsınlar.

* Bu çerçevede canlarını halk sağlığı için riske eden en başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, belediye çalışanlarımız, emniyet ve jandarma güçlerimiz ile diğer kamu kurum temsilcilerine Kırklareli halkı adına teşekkür ediyorum.

VALİ BİLGİN DE İZOLE ALTINDA

Kesimoğlu, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in corona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından test yaptırmış ve corona virüsü testinin negatif çıktığını açıklamıştı. Bilgin ise corona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından 14 gün süreyle vali konağında izole altına alınmıştı.

[old_news_related_template title="Türkiye'deki corona salgınında vaka ve can kaybı sayısı açıklandı" desc="Türkiye'de corona virüsü salgınında son 24 saatteki yeni vaka sayısı 4 bin 747 olurken yaşanan can kaybı ise 98 oldu. Toplamda iyileşen hasta sayısı ise 2 bin 324 olarak açıklandı. Türkiye'deki toplam can kaybı 1.006 olurken toplam vaka ise 47.029 oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/karantina-dha_16_9_1586539877.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-turkiyedeki-corona-salgininda-vaka-ve-can-kaybi-sayisi-aciklandi-10-02-2020-5739894/"]

[old_news_related_template title="Kırklareli Valiliği'nden '5 helikopterden virüsü yok edecek sprey sıkılacak' paylaşımlarına tepki" desc="Kırklareli Valiliği, sosyal medyadan ve mesajlaşma programlarından yayılan corona virüsünü yok etmek için 5 helikopterden sprey sıkılacağı paylaşımlarına tepki gösterdi. Paylaşımların asılsız ve gerçeği yansıtmadığını kaydeden Valilik, paniğe ve endişeye yol açan paylaşımlara itibar edilmemesi çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/26/iecrop/reu1_10933711_16_9_1585206455.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kirklareli-valiliginden-5-helikopterden-virusu-yok-edecek-sprey-sikilacak-paylasimlarina-tepki-5703975/"]