30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle CHP'li büyükşehir belediye başkanları kutlama mesajları paylaştı. Kutlamalardan en renkli görüntülerden biri de İzmir'den geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği'nin kararıyla büyükşehir belediyesi bando takımının yer aldığı üstü açık otobüse bindirilmedi.

BİSİKLETİNE ATLADI

Başkan Soyer de kortejin önünde bisikletiyle ilerleyerek Karataş'tan Üçkuyular'a kadar geldi. İnönü Caddesi üzerinden Poligon'a kadar pedal çeviren Soyer, yol boyunca vatandaşları selamladı. Evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlarda, Soyer'e bayraklarıyla ve el sallayarak karşılık verdi.


(FOTO: SÖZCÜ)


İZMİR MARŞI'YLA GELİYORUZ

Soyer, “30 Ağustos özgürlük ve bağımsızlığımızın bayramıdır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bir ulusun zincirlerini kırdığı gündür. Zafer Turu'nda üstü açık otobüste bulunmamıza izin verilmedi. Bisikletimle kortejin önündeyim. İzmir Marşı'yla geliyoruz” ifadelerini paylaştı.

BAŞKANLARIN MESAJLARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın mesajları da şöyle:

TEK SEÇENEK VARDIR; ZAFER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Biz inandıysak… tek seçenek vardır; Zafer! 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

YANAN HÜRRİYET ATEŞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Zafer kazananların, gurur yaşatanlarındır. 98 yıl önce Ankara’da yanan hürriyet ateşinin gururunu ilelebet göğsümüzde taşıyacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

GÜÇLÜ, ŞEREFLİ, ASİL...

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Bugün tam bağımsız bir devletsek, milletçe şerefimizle, onurumuzla korkmadan yaşıyorsak, bunu 30 Ağustos zaferine borçluyuz ve daima da borçlu kalacağız. 30 Ağustos zaferi güçlü, şerefli, asil milletimizindir. Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.

KAHRAMANLARA SELAM OLSUN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Zafer bir gülümsemedir. Verilen emeğin, sarf edilen çabanın, harcanan ömrün ve hatta bir halkın özgürlüğü için feda edilen canın, o kahraman sahiplerince armağan edilmiş bir gülümseme... Kahramanlara selam olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.

BUGÜN ÖZGÜRCE YAŞIYORSAK...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Milletçe, minnetle... Bugün kendi vatanımızda özgürce yaşıyorsak bu zafer sayesinde. Atamıza şehit ve gazilerimize minnetle...30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.