Türkiye'de corona salgını sürecinde 11 Mayıs'ta berberlerde normalleşme süreci başlayacak ancak İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz'ün bu süreçle ilgili itirazı var.

"YAKIN TEMASTA OLDUĞUMUZ İÇİN DİKKAT ETMELİYİZ" 

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Akyüz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

* Salgın bitinceye kadar usturayla sakal tıraşının kesinlikle yasaklanmasını talep ediyorum. Makineyle kısaltma, düzeltme olabilir.

* Çünkü sakal tıraşı yakın temas gerektiriyor, bundan dolayı çok dikkat etmemiz lazım.

* Bu müşteri için de çalışanlar için de çok gerekli bir durum.

ERDOĞAN, NORMALLEŞME TAKVİMİNİ AÇIKLAMIŞTI

Dün akşam kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, berberlerin açılacağını şu sözlerle duyurmuştu:

"Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek."

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan, Türkiye'nin corona salgını sonrası normalleşme takvimini açıkladı" desc="Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin normalleşme takvimini açıkladı. Normalleşmenin mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayılacağını söyleyen Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlara, sokağa çıkma yasağı uygulanan 10 Mayıs Pazar günü 4 saat izin verileceğini açıkladı. Erdoğan, 'Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya. Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatılmıştır' dedi. Erdoğan, cerrahi maskelerin satışına yeniden izin verileceğini açıklarken Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 27-28 Haziran'da, LGS'nin 20 Haziran'da, askeri öğrenci sınavının ise 14 Haziran'da yapılacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/erdogan-iha1_11174012_16_9_1588619958.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tum-gozler-orada-cok-onemli-kararlar-yolda-5792672/"]

[old_news_related_template title="Berberlerden corona isyanı: Sesimizi duyun" desc="Corona virüsü tedbirleri kapsamında işletmelerini kapatan berber, kuaför ve güzellik salonu esnafı zor durumda kaldı. İş yerlerini ne zaman açacaklarını bilmeyen sektör çalışanları, kademeli de olsa iş yerlerinin açılmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/03/iecrop/berber-sozcu_16_9_1588530282.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/berberlerden-corona-isyani-sesimizi-duyun-5790865/"]