Barolarla ilgili yasa değişikliğine tepki göstermek için Ankara'ya yürüyen baro başkanının kente girişine dün izin verilmedi. Bu sabah ise polis, Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin'i gözaltına alma girişiminde bulundu

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt tarafından paylaşılan görüntülerde, baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin'in yaka paça gözaltına alınmaya çalışıldığı görülüyor.

Bozkurt görüntüleri "Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı meslektaşımıza polislerin yaptığını herkes izlesin. Ankara'da kanun yok! Basın bile giremiyor buraya. Tüm meslektaşlarım, yurttaşlarımız yaysın bu utanç görüntülerini" ifadeleriyle paylaştı.

"NİYE ALMIYORSUN?"

Baro başkanlarının Şahin'in dünden bu yana alanda bulunduğu ve Bilecik Barosu Başkanı'nı temsilen eyleme geldiği uyarısının yer aldığı görüntülerde “Başkan gelemedi, o yüzden onu yolladı. Niye almıyorsunuz” diye tepki gösterilmesine rağmen yere düşürülen Şahin'in polisler tarafından alandan çıkarılması yer alıyor.

[old_news_related_template title="Baro başkanları ve avukatlar Ankara’ya sokulmadı" desc="İktidar, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirme hazırlığı içinde. 81 ilin barosu ve hukukçular buna tepkili. Başta İstanbul Barosu olmak üzere tüm barolar, geçen cuma Ankara’ya yürüyüş başlattı. Başkanlar ve avukatlar dün Ankara’ya ulaştı. Ancak polis, kalkanlarla barikat kurup avukatları Ankara’ya sokmadı. Arbede yaşandı. Avukatlar bu kez oturma eylemi yaptı. Avukatlar, “Yürümek anayasal hakkımız. Kendi ülkemizin başkentine giremeyecek miyiz?” diyerek tepkilerini dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/23/iecrop/barosozcu_16_9_1592891755.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/baro-baskanlari-ve-avukatlar-ankaraya-sokulmadi-5889582/"]