Prof. Dr. Ateş Kara, her an maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ateş Kara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aktör Dwayne Johnson, Mart'tan itibaren tüm karantina kurallarına uyduğunu, çarşamba açıklamıştı. Ancak hafta sonunu önlem almadan, evlerinde görüştükleri, aile dostlarından kendisine ve tüm ailesine virüsün bulaştığını açıkladı. Lütfen, her an maske, her an mesafe" ifadelerini kullandı.

"YAŞADIĞIM EN ZOR ŞEYLERDEN BİRİ"

Hollywood'un iki yıldır en çok kazanan oyuncusu olan Dwayne Johnson, kendisi ve ailesinin corona virüsüne yakalandığını belirterek yaşadığı zor günleri anlatmıştı.



48 yaşındaki aktör, hastalık süreciyle ilgili, "Sizinle son üç haftadır yaşadığım şeyleri paylaşmak istedim. Karım Lauren, ben ve iki kızımız coronaya yakalandık. Şunu söyleyebilirim ki, bu yaşadığım en zor şeylerden biriydi. Geçmişte pek çok şey atlattım ama corona bunların hepsinden daha farklıydı" demişti.

[old_news_related_template title="Kritik açıklama: Yüzde 100'e yakın artış var" desc="Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, corona virüsündeki kritik vaka artışlarını değerlendirdi. '30 Temmuz'da 10 binlerde olan aktif vaka sayımız, 1 Eylül itibariyla 19 binlere çıkmış durumda. Yani yüzde 100'e yakın atış var' şeklinde konuşan İlhan, günlük vaka sayısının 2 binleri zorlayabileceğine dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/03/iecrop/corona-dha_16_9_1599123795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/toplum-bilimleri-kurulu-uyesi-ilhan-yuzde-100e-yakin-artis-var-6020600/"]

[old_news_related_template title="Tükeniyorlar... Ya istifa ya emeklilik" desc="Türkiye’de 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme sürecinin ardından her geçen gün artan Covid-19 vakaları sebebiyle, ön safhalarda mücadele eden sağlık çalışanlarının birçoğunun ruhsal dengelerinin bozulduğuna dikkat çekiliyor. Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Şahut Duran, pandemi sürecinin kamu hastanelerinde iyi yönetilmediğini ifade ederek, artan iş yükü sebebiyle sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını ve birçok sağlık çalışanının psikiyatriden destek almaya başlarken, bir kısmının ise dayanamayıp istifa ettiğini ya da emekliliklerini istediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/03/iecrop/corona-doktor-shutter_16_9_1599122414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/manisa-tabip-odasi-saglik-calisanlarinin-ruhsal-dengeleri-bozulmaya-basladi-6020584/"]