Bingöl’de meydana gelen depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Son olarak bugün saat 18.05’te meydana gelen 3.7'lik artçı sarsıntı sonrası Karlıova ile Yedisu ilçesi arasındaki bölgede heyelan meydana geldi.

Heyelanda düşen kaya parçaları ve toprak Kaynarpınar köyüne 10 kilometre kala yolu ulaşıma kapattı.

Bölgede bulunan İl Özel İdaresi ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler kısa sürede bölgeye gelerek, yolu yeniden ulaşıma açtı.

Heyelan anı ise AKUT ekibinin kamerasına yansıdı. Olay anını görüntüleyen AKUT ekibi ve karşıdan gelen bir araç toprak altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu.

O sırada ekipte yer alan görevliler panikle kaçarken, yaralanan olmadığı öğrenildi. İHA

[old_news_related_template title="İstanbul Üniversitesi'nden Bingöl raporu: Yıkıcı depremlerin olması muhtemel!" desc="Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, 'Bölgede çok sayıda aktif fay parçasının olması nedeniyle, bugün olduğu gibi gelecekte de yıkıcı depremlerin olması muhtemeldir' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/15/iecrop/bingol-depophotos-12_16_9_1592232697.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-universitesinden-bingol-raporu-yikici-depremlerin-olmasi-muhtemel-5875781/"]