Orman Genel Müdürlüğü, 3 Ağustos Pazartesi günü 20 orman yangınının çıktığını duyurdu.

Sivas Gemerek, Eskişehir Tepebaşı ve Bolu Kıbrıscık yangınlarının söndürüldüğü, 16 yangının kontrol altına alındığı ve Sinop Boyabat'taki yangının devam ettiği bildirildi.



OGM: ORMAN YAKMA!

Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya paylaşımında 'orman yakma' uyarısında bulunuldu. Paylaşımda, "Orman yakmanın müebbete varan hapis cezaları olduğunu unutmayın" denildi.



[old_news_related_template title="Bakan Pakdemirli duyurdu: Yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı" desc="Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Menderes'teki orman yangını nedeniyle geldiği İzmir'de açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangına ilişkin Pakdemirli, bir kişinin gözaltına alındığını ve yaklaşık 300-400 hektar alanın yangından etkilenmiş olabileceğini belirtti. Pakdemirli ayrıca, Çatalca ve Kemalpaşa'da çıkan orman yangınlarında sabotaj şüphesi üzerinde durduklarını belirtirken, Manisa'daki yangında devrilen arazözde bulunan yaralıların sağlık durumlarının da iyi olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/03/iecrop/yangindhamenemen_16_9_1596447920.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-pakdemirli-duyurdu-yanginla-ilgili-bir-kisi-gozaltina-alindi-5967111/"]