Dün akşam Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında video konferans yöntemiyle İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Corona virüsü süreciyle ilgili ülke genelinde vaka tablosunda düşüş yaşanmaya devam ederken, kontrollü sosyal hayat kurallarının başladığı tarihten itibaren Şanlıurfa'da vaka sayısında ve can kaybında artış olduğu ifade edildi.

Toplantı sonrası vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Abdullah Erin, maske, mesafe ve hijyen konularına daha çok dikkat edilmesini istedi.

''ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN''

Vali Erin, ''Normalleşme sürecinin başladığı haziran ayının başlarına kadar Şanlıurfa'da ciddi bir risk bulunmuyordu. Ancak haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız.

Vatandaşlarımızdan, zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamalarını, akraba ve komşu ziyaretlerini ertelemelerini istirham ediyor, Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Şanlıurfa'da son 12 günde 137 adreste 14 günlük karantina tedbiri kararı alındı.

BATMAN VE DİYARBAKIR'DA DA VAKALAR ARTIYOR

Normalleşme süreciyle Diyarbakır'da yeniden yükselişe geçen corona virüsü vakaları Batman'da da görülüyor. Kentte son 3 günde 101 vaka kayda geçildi.Özellikle sosyal mesafeye uyulmadığı kentte vatandaşlar yeni normalleşme sürecine ayak uyduramadı. Son 3 günde 101 yeni vakanın görüldüğü kentte ikinci dalga endişesi yaşanıyor. (İHA)

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Koca, güncel can kaybı ve vaka sayısını açıkladı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel verileri açıkladı. 12 Haziran Cuma gününün corona tablosuna göre, son 24 saatte 15 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 4 bin 778 oldu. Vaka sayısı da bin 195 artarak 175 bin 218'e yükseldi. Verilere ilişkin açıklamalarda bulunan Koca, 'Virüsün yayılımı hatalı iyimserlikten kaynaklanıyor' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/12/iecrop/fahrettin-koca-depo_16_9_1591983817.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-guncel-can-kaybi-ve-vaka-sayisini-acikladi-2-5871228/"]

[old_news_related_template title="Diyarbakır'da ikinci dalga endişesi! ''Vaka sayısına yetişemiyoruz''" desc="Diyarbakır'da Covid-19 tanısı konulan hasta sayısı bir haftada 300'e yükseldi. İkinci dalga endişesi yaşanan kentte pandemi hastanelerindeki klinik sayısı 5'e çıkarıldı. Yatak kapasitelerinin dolduğu hastanelerde yeni tanı konulanlar, evlerinde izole ediliyor. Prof. Dr. Recep Tekin, 'Diyarbakır'da ikinci dalgaya yakın bir durum söz konusu şu an. Bu hızla devam edersek Diyarbakır ikinci dalgayı da aşacak gibi görünüyor. Nerdeyse vaka sayılarına yetişemez duruma geldik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/09/iecrop/fotoiha.diyarbakir_16_9_1591688011.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/diyarbakirda-ikinci-dalga-endisesi-vaka-sayisina-yetisemiyoruz-5863904/"]