Bolu Dağı’nın D-100 yolu geçişinde kar etkili oldu.

Bolu Dağı Karanlıkdere ve Bakacak mevkiinde aşırı kar yağışı nedeniyle TIR’lar yolda kaldı.

TIR’ların yolda kalması nedeniyle yol karla kaplanınca, diğer araçların da yolda ilerlemesi güç hale geldi.

ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, Kaynaşlı mevkiinde Ankara istikametine araç geçişine izin vermedi.

Polis ekipleri araçları geri döndürerek, sürücülerin TEM yolu Bolu Dağı geçişini kullanmalarını istedi.

YOL AÇILDI

Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde etkili olan kar nedeniyle, Ankara istikametine giden TIR'ların yolda kalmasıyla kapanan yol, yaklaşık 1,5 saat sonra, 21.30 sıralarında açıldı.

Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bölgede kar yağışı da etkisini yitirdi. DHA

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den hava durumu açıklaması: Kuvvetli yağış, kar ve fırtınaya dikkat!" desc="Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre hava sıcaklığının Marmara ve Batı Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Depremle sarsılan Manisa'da yağış görülürken, Elazığ ve Malatya'da karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde de kuvvetli yağmur ve sağanak, 1000 metrenin üzerindeki kesimlerde yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. İşte yurtta hava durumu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/30/iecrop/y-yagmur-shutterstock_16_9_1580394261.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-aciklamasi-kuvvetli-yagis-kar-ve-firtinaya-dikkat-5597814/"]