İstanbul'da Şişli İlçe Müftülüğü tarafından yerine dini kültür merkezi yapılacak olan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın atıl durumundaki binasının yıkımına başlandı. Atıl halindeki binasında altı gün önce yangın meydana gelen fabrikanın yıkım çalımlarına başlandı.

Dün başlanan çalışmalar drone'la havadan görüntülendi. İki hafta içerisinde bitirilmesi planlanan yıkım sonrası içerisinde mescit, yurt ve otopark olacak dini kültür merkezinin yapımının başlaması bekleniyor.

[caption id="attachment_5939978" align="alignnone" width="900"] (FOTO: DHA)[/caption]

Yıkım şirketi yetkilisi Bülent Mendilli, "Buranın yıkımına dün başladık. Tahmini olarak 1-2 hafta kadar sürecek. Çevrede güvenlik önlemleri almamız gerekiyor. Yapımı hakkında bir bilgim yok. İnşaat ne kadar sürecek onu bilemiyorum" diye konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="Bomonti Bira Fabrikası Diyanet’e devredildi!" desc="İstanbul’un merkezi noktalarından biri olan Bomonti Bira Fabrikası’nın kalan son binalarının Diyanet’e tahsis edildiği öğrenildi. Binaların yıkılarak yerine mescit ve yurt yapılmasının planlandığı belirtildi. Şişli Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Tolga Bektaş, “Bu bölgenin kamuya devredilmesine karşı değiliz, tarihine uygun bir şekilde bir sanat merkezi yapılabilir ancak bir derneğin kapalı kapılar ardında kendi hizmetini yaptığı bir alan olmasını istemiyoruz” diye konuştu. Mimarlar Odası’nın da dosyayı incelediği ve dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Alo Fetva hattı ise devir işlemi ile ilgili “Belgeler fotomontaj olabilir, bu konuyu araştırmamız lazım, insanlar her duyduğuna inanmamalı. Ancak gerçekse de alkol temizlenebilir bir şey. Yıkarsınız ve geçer. İnsanlar orada gönül rahatlığı içinde namazlarını eda edebilirler' yorumunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/03/iecrop/bomonti-bira-fabrikasi-depophotos_16_9_1567509326.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bomonti-bira-fabrikasi-diyanete-devredildi-5314797/"]

[old_news_related_template title="Şişli'de Bomonti seferberliği" desc="Bomonti Bira Fabrikası’nın Şişli Müftülüğü’ne devredileceğinin gündeme gelmesinden sonra, mahalle sakinleri harekete geçti. Diyanet’in kararının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatan Şişlililer, hazırladıkları bildirileri vatandaşlara dağıtmaya başladı. Bildiride, “Geçmişte olduğu gibi, koruma altında olması gereken bu tarihi ve kültürel değerlerin korunmaya devam edilmesini, Şişli halkının onayını alan şeffaf bir projeyle her yaştan ve her sosyoekonomik statüden yurttaşın yararlanabileceği, ulaşılabilir bir sosyal ve kültürel kamusal alan haline getirilmesini talep ediyoruz” denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/12/iecrop/bomonti-yan_16_9_1568275179.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sislide-bomonti-seferberligi-5330018/"]