Antalya'da bir çiftçinin elektriğinin borcundan dolayı kesildiği iddia edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in “Vatandaşlarımızın evde kaldıkları süre boyunca elektrik ve doğal gaz hizmetleri Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kesintisiz ve güvenli bir şekilde devam edecek” sözlerini gündeme getiren olay sonrası bölgeye elektrik sağlayan şirketten açıklama geldi.

ELEKTRİK ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketinden yapılan açıklamada borcundan dolayı elektrik kesintisinin söz konusu olmadığı, kesintinin yapılan kazı çalışmasında kabloların kopmasından kaynaklandığı belirtildi.

Şirket açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

*Borcunu ödemeyen vatandaşın elektriği kesildi’ başlığı ile bazı mecralarda yer alan haber gerçek dışı bilgiler içerdiğinden açıklama gereği doğmuştur.

*Haberde adı geçen emekli çiftçi M.S’nin elektriğinin kesilme nedeni ile ilgili yaptığımız incelemede; borçtan dolayı herhangi bir işlem gerçekleştirilmediği, kesintinin asıl nedenin bölgede başka bir kurum tarafından yapılan kazı çalışmaları sırasında kabloların kopmasından kaynaklandığı belirlenmiştir.

*Antalya, Burdur ve Isparta’da görevli tedarik şirketi olarak hizmet veren şirketimizin söz konusu kesinti ile hiçbir ilgisi olmadığını bildirir gerekli düzeltmenin yapılmasını önemle rica ederiz.

ELEKTRİĞİ KESİLEN EMEKLİ ÇİFTÇİ NE DEMİŞTİ?


Elektriğinin kesildiğini buzdolabında bulanan gıda maddelerinin bozulduğunu belirten Mustafa Sanay şunları söyledi:

* Elektriğim borcum nedeniyle Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş tarafından kesildi. Virüs salgını öncesinde kesinti yapılacağı uyarısı yapılıyordu. Fakat elektriğimi hiçbir uyarı yapmadan kestiler.

* Ben elektrik borcumu banka aracılığı ile ödüyordum. Banka gecikme yapınca elektriğimi kesmişler.

* Virüs salgını nedeniyle evlerine kapanan bu yüzden çalışamayan binlerce insan var. Bunların fatura ödeyecek paraları yok. Bu insanların halleri ne olacak.

* Elektriğim kesildiği için buzdolabındaki gıda maddeleri bozuldu. Yakında havalar ısınacak. Fatura borcu nedeniyle elektriği kesilen insanlar gıdalarını nerede muhafaza edecekler.

* Cumhurbaşkanımızın bu konuda talimatı var ama dinleyen yok.

[old_news_related_template title="Elektrik, doğalgaz ve su faturalarını azaltma yöntemleri" desc="Corona virüsü nedeniyle günlerdir evlerinden çıkmayan vatandaşın elektrik, su ve doğalgaz kullanımının artması bekleniyor. Peki bütün gününü evde geçiren vatandaş nasıl tasarruf yapabilir? Faturaları nasıl düşürülebilir? İşte cebinizi doğrudan etkileyecek enerji kullanımında, tasarruf etmenin yolları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/01/iecrop/11111_16_9_1563867051_16_9_1585734954.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/elektrik-dogalgaz-ve-su-faturalarini-azaltma-yontemleri-5717949/"]