İstanbul Hadımköy'de kendisine yol vermediği gerekçesiyle Dadaş Aras'ın önünü çakarlı aracıyla kesip bıçaklayan 20 yaşındaki Muhammed Enes Uysal olayın ardından kayıplara karışmıştı.

Dün Avcılar’da yakalanan saldırgan çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından “kasten öldürmeye teşebbüs” “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kara araçlarını alıkoyma" suçlarından tutuklanmıştı.

“KÜFÜR ETTİ”

Savcılık ifadesinin detayları bugün ortaya çıkan Uysal’ın olay anında kullandığı aracı yaklaşık bir ay önce aldığı ve satın alırken çakarların olduğunu söyledi. Olay günü çakarları açtığını söyleyen Uysal, “Dadaş Aras’ın aracını sinyal vererek geçtim. Ancak daha sonra hiçbir sebep yokken şahıs beni aracıyla sıfır geçti. Sonra da yanımda yavaşlayarak el işareti yapmak suretiyle camı indirmemi istedi. Kapı camımı indirdikten sonra trafikte yan yana ve yavaş bir şekilde seyir halindeyken bana ‘Sen kimsin lan çakar takıyorsun’ diyerek anneme küfretti" ifadesini kullandı.

FOTO: SÖZCÜ


“SÖZLERİM DOĞRUDUR”

Karşılıklı küfürleştiklerini ve bir süre sonra trafiğin durduğunu söyleyen Uysal, “Bana aracımdan inmemi söyleyince inerek yanına gittim. Ancak trafikteki araçlardan yoğun bir şekilde korna çalınınca aracıma binerek aracımı Aras’ın kamyonetinin önüne çektim ve tekrar aracımdan indim. Şahsın yanına gittiğimde kendisi telefonuyla video çekmeye başladı. Kendisine ‘amacın ne senin’ dediğimde masum davranmaya başladı. Ayrıca şahsa ‘Öldüreyim mi seni’ şeklinde söylediğim sözlerim doğrudur. Bu sözleri sinirliyken söyledim. Şahıs ardından kendi aracından inerek telefonuyla benim aracımın görüntülerini çekmeye başladı” dedi.

“O BANA BIÇAK ÇEKTİ”

Dadaş Aras’ın videoyu kapattıktan sonra kendisine küfür ederek yumruk attığını söyleyen Uysal, “Bunun üzerine gözlerim karardı ve kendimi kaybeder gibi oldum. Ardından şahıs bıçak çıkarttı. Bir eliyle boğazımı sıkıyor, diğer elinde bıçağı tutuyordu. Aynı anda bıçakla bacağıma baskı yaptı ve ‘Seni burada delik deşik ederim’ dedi. Bunun üzerine can havliyle elindeki bıçağı aldım. Hatta bu nedenle elim kesildi. Kendimi korumak amacıyla bıçağı şahsa doğru sallamaya başladım. Şahıs aldığı darbelerden sonra yere düştü. Ben de aracıma binip oradan uzaklaştım. Bıçağıysa bir müddet gittikten sonra araçtan dışarı attım” ifadesini kullandı.



“BANA KARŞI YAPILANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM”

Paniğe kapıldığı için kaçtığını ancak sonra kendisinin teslim olduğunu söyleyen Uysal, “Bana karşı yaptıkları nedeniyle Aras’tan şikayetçiyim. Doktor raporum da temin edildi” dedi. Aracını satışa çıkardığı için çakarları kullanmak istediğini söyleyen Uysal, “Şahsa polis olduğumu söylemedim, kendisine herhangi bir polis kartı göstermedim. Aras’ın aracına hiç girmedim. Onun aracından para veya başka bir şey almadım. Bu yöndeki suçlamaları kabul etmiyorum, ailemin maddi durumu gereği buna ihtiyacım yoktur" şeklinde ifade verdi.