İzmir'de dün bazı ilçelerin camilerinin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’ şarkısının çalınması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YİNE ŞARKI ÇALINDI

Soruşturma kapsamında söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Banu Özdemir isimli şahıs da 'dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan gözaltına alındı. Bugün de yine kimliği belirsiz kişiler tarafından korsan olarak bazı camilerin hoparlörlerinden Selda Bağcan'ın şarkısı çalındı.

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA

Yaşanan bu ikinci olayın ardından İzmir İl Müftülüğü açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*20 Mayıs Çarşamba günü ilimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

MERKEZİ SİSTEME ARA VERİLDİ

Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.

İki gündür camilere yapılan saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. İHA

[old_news_related_template title="Camiden cemaati şaşırtan şarkı! Müftülük suç duyurusunda bulundu" desc="İzmir Müftülüğü, bazı camilerde müzik yayını yapılmasına ilişkin inceleme başlattığını ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da, söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, 'dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/20/iecrop/cami-izmir1_16_9_1589995023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/camiden-cemaati-sasirtan-sarki-muftuluk-suc-duyurusunda-bulundu-5826696/"]

[old_news_related_template title="Soyer 'cami' provokasyonuna karşı uyardı: Oyuna gelmeyelim" desc="İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehirdeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce 'Çav Bella' çalınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Soyer, 'Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/21/iecrop/iha-izmir-1_16_9_1590052467.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/soyer-cami-provokasyonuna-karsi-uyardi-oyuna-gelmeyelim-5827808/"]