Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Sütlücü Köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir sebep ile orman yangını çıktı.

6 helikopter, bir uçak, 11 arazöz ile müdahale edilen yangınla ilgili Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

*09.08.2020 tarihinde saat 14:47’de Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü Gelibolu Şefliği 255 nolu bölmede orman arazisinden duman çıktığı tespit edilerek, ekiplerimiz yangın mahalline sevk edilmiştir.

*İlk müdahale saat 14:57’de yapılmıştır. Yangın ihbarı ile birlikte Çanakkale, Keşan, Edremit, Balıkesir, Bursa ve Karabük helikopterler ile İzmir Amfibik Uçak derhal yangın mahalline hareket ettirilmiştir.

*Çok kuvvetli aleyhte rüzgara rağmen yangın söndürme çalışmaları olumlu yönde devam etmektedir.

KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yangın bölgesine gelerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Aktaş, "Gelibolu ilçemizin Sütlüce köyü yakınlarında başlayan arazi ve orman yangınımız, orman teşkilatımızın yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın tamamen kontrol altına alındı, bir sıkıntı gözükmüyor" dedi.

Yangında meydana gelen tahribat, yapılacak çalışmaların ardından belli olacak.

[old_news_related_template title="Son dakika! Aydos Ormanı'nda yangın çıktı" desc="İstanbul'un Kartal ilçesindeki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği yangınla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'İstanbul Aydos yangını kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/09/iecrop/aydosdha_16_9_1596981058.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-aydos-ormaninda-yangin-cikti-5978210/"]