CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Tek aday mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu‘nun olduğu kongrede 677 delegenin oylarıyla CHP İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri belirleniyor.

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Canan Kaftancıoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

* Mutluluğumuzu elimizden aldılar. Önce bireysel mutluluğumuzu ardından toplumsal mutluluğumuzu. Siyasetin, siyasetçinin görevi tek adam sistemi kurmak değildir.

* İnsanca bir hakça bir sistemi kurmayı Cumhuriyet Halk Partisi başaracaktır. Ben siyaseti halkımla birlikte doya doya kahkaha atmak için yapıyorum. Bu günlerde hepimize dayatılan korkudan daha büyük bir duygu var. O da umuttur. Umudun olduğu her yerde ve her zaman korkular ve tek adamlar yenilmiştir.

FOTO: SÖZCÜ


* Umut yok denildiği bir dönemde Mustafa Kemal çıkmış ve sadece halkına güvenerek verdiği mücadelede egemenliği saraydan alıp halkına vermiştir. Yine Mustafa Kemal’den aldığımız güçle, umudun yok denildiği bir dönemde İstanbul'u halka vererek yeniden 16 milyon insanın yaptınız.

* Biz İstanbul'da iki yıldır planladık, programladık, inandığımızı söyledik, söylediğimiz her şeyi yaptık, yapamadığımızda kıvırmadık, özeleştiri verdik. Hepinizin çalışmasıyla İstanbul halkın oldu.

* 16 milyon İstanbullu'ya, İstanbul'a yeniden nefes aldıran başkanımız İmamoğlu'na da teşekkür edelim. Herkesi ama herkesi teşekkür edelim.

* Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de aklıyla, fikriyle, tarif ettiğimiz yeni siyaset anlayışıyla tarife uyan Kılıçdaroğlu'dur. O nedenle İstanbul'da da tüm Türkiye'de de halkıyla birlikte yeni siyasetin lideri Kılıçdaroğlu'na buradan bir teşekkürü gönderelim.