11 ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesinin ardından Ramazan bayramına girecek İslam dünyası Ramazan bayramını bu yıl evlerde karşılayacak. Peki şehirlerde bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bayram namazı her ilde farklı saatlerde kılınacak. Peki Karabük ve Çankırı’da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

ÇANKIRI BAYRAM NAMAZI SAATİ

Çankırı'da bayram namazı saat 05:56'da kılınacak

KARABÜK BAYRAM NAMAZI SAATİ

Karabük'te bayram namazı saat 05:58'de kılınacak

ESKİPAZAR BAYRAM NAMAZI SAATİ

Eskipazar'da bayram namazı saat 05:59'da kılınacak

DUHA NAMAZI NEDİR? KUŞLUK NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Duha namazı aynı zamanda kuşluk namazı olarak da bilinir. Güneşin bir mızrak boyu yükselmesinden, yani Güneş doğduktan 45 dakika sonra başlar, öğle namazına 45 dakika kalıncaya kadar devam eder. Niteki bir hadîs-i Şerîfte: “Kuşluk namazı, deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zamandır.” Buyurulur. (Müslim, Misâfirîn, 143)Duhâ (kuşluk) namazı dediğimiz nafile namaz bu andan itibaren kılınır. Zeval vaktine yarım saat kalıncaya kadar devam eder. İki veya dört veya sekiz veya on iki rek‘at kılınabilirse de, en faziletlisi sekiz rek‘at kılmaktır.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYIP BİTECEK?

Müslümanlar, mübarek Ramazan Ayı'nın bitesi sonrası 3 günlük bayram kutlaması yapıyor. Bu sene Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar günü başlayacak. 23 Mayıs Cumartesi günü Arefe günü olacak ve 26 Mayıs Salı günü Ramazan Bayramı'nın son günü olacak.