Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AKP sözcüsü Ömer Çelik Azerbaycan Ermenistan'a çok sert tepki göstedi.

Dört Azerbaycan askerinin şehit düştüğü, 2 Ermenistan askerinin yaralandığı olayla ilgili Çavuşoğlu şöyle konuştu:

* Ermenistan haince bir saldırıda bulundu ve 4 tane kardeşimiz şehit oldu. Burada şunu görüyoruz Ermenistan özellikle yeni çatışma alanları oluşturmak istiyor.

"AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"

* Siyasi çözüme bugüne kadar Ermenistan yanaşmadı. Bugüne kadar Ermenistan hiçbir çözüme yanaşmadı.

* Ermenistan'ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın. Azerbaycan yalnız değildir. Biz tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız.

* Bugün Azerbaycan Dışişleri Bakanı'nı arayacağım, değerlendirme yapacağız.

"KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINDAN..."

Ermanistan'a bir tepki de AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

* Ermenistan saldırganlığının karşılıksız kalmayacağından emin olsun.

* Ermenistan’ın Azerbaycan’ımıza saldırganlığını şiddetle kınıyoruz.

* Şehitlerimize rahmet diliyoruz.

* Her şart altında ve her zaman Azerbaycan’ın yanındayız.

[old_news_related_template title="Ermenistan-Azerbaycan çatışması neden çıktı?" desc="Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar yaşanıyor. Sabah saatlerinde gelen bilgiye göre, Ermenistan güçleri, Azerbaycan’ın Tovuz şehrine saldırıda bulundu ve çıkan çatışmada 2 Azerbaycan askeri hayatını kaybetti. Ermenistan-Azerbaycan çatışması neden çıktı? Çatışmaların merkezi Tovuz nerede? İşte tüm detayları ile Azerbaycan- Ermenistan çatışması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/13/iecrop/asker2_16_9_1594637268.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ermenistan-azerbaycan-catismasi-tovuz-sehri-nerede-5928194/"]