Acıbadem Mahallesi, Acıbadem Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Çiğdem Cingi, 79 yaşındaki annesi Leyla Çetinkol'la fatura yatırmak için evden çıktı. Hukukçular Sitesi önündeki yolda yer alan cebe aracını park eden Cingi, fatura merkezine gitmek üzere araçtan indi. Bu sırada bir çekici park halindeki aracın başına geldi. Yandan kaldırmalı çekici operatörü, aracı kontrol etmeden hemen yüklemek istedi. Bu sırada arka koltukta oturan 79 yaşındaki Çetinkol, panik yaparak kapıyı açtı. Olay yerindeki kağıt toplayıcısının uyarılarına da aldırış etmeyen çekici operatörü aracı kaldırmaya devam etti.

ARAÇTAN DÜŞTÜ

Ne olduğunu anlamaya çalışan Leyla Çetinkol, araç çekiciye yükselirken, bir anda yere düştü. Çevredekilerin müdahale etmesi üzerine çekici operatörü panikleyerek, aracı yere bırakmak istedi. Ancak aracın yerde yatan yaşlı kadının üzerine doğru indiğini fark eren vatandaşlar yeniden bağırdı. İddiaya göre kağıt toplayan bir kişi, yaşlı kadını aracın altından alırken, operatör işlemi aracı indirmeyi durdurdu.

ALTI KIRIK OLUŞTU

Yaşanan kaza sebebiyle yaralanan kadın olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çekici operatörünün ise gözaltına alındığı öğrenildi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne götürülen yaşlı kadının vücudunda, ikisi bacağında, ikisi kalçasında, ikisi kolunda olmak üzere, 6 kırık olduğu öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak, çekici operatörü ve trafik polisi hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Acıbadem Caddesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Otobüs Durağı yakınında yol üzerine park etmiş olan 34 XXX 798 plakalı aracın çekici ile alınması esnasında meydana gelen ve hepimizi derinden üzen kaza ile ilgili, Çekici Operatörü ve Trafik Polisi hakkında soruşturma açılmış ve müfettiş talep edilmiştir. Araç çekme işlemi esnasındaki kaza tüm yönleri ile soruşturulacaktır. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bu süreci bizzat takip etmektedir”

[old_news_related_template title="Bunun adı çekici terörü! Yaşlı kadın ölümden döndü" desc="İstanbul’da Kadıköy'de park halindeki bir aracı kaldırmaya çalışan çekici operatörü, araçtaki 79 yaşındaki fark etmeyince, inanılmaz bir kaza meydana geldi. Kaldırılan aracın kapısı açılınca, yere düşen kadının kolu ve kalçası iki yerinden kırıldı. Panikleyen operatörün aracı indirmeye çalıştığı ve o an olay yerinde kağıt toplayan bir gencin yaşı kadını aracın altından çekerek olası bir felaketi önlediği öğrenildi. Üstelik İç İşleri Bakanlığı geçtiğimiz ay 81 ile gönderdiği genelgeyle trafiği engellemediği sürece araçların çekilmemesi talimatı vermişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/14/iecrop/kadin2-foto-sozcu_16_9_1579011298.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bunun-adi-cekici-teroru-yasli-kadin-olumden-dondu-5567695/"]

VALİLİKTEN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ DİLEĞİ

Açıklamada, “Geçmiş olsun” dilekleri de belirtilirken, “Bu üzücü kaza nedeniyle yaralanan ve hastanede tedavi gören Leyla Çetinkol Hanımefendiye ve tüm yakınlarına üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.