CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başvuru dilekçesini sunduktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Özel, "Dün akşam aldığımız haber canımızı acıttı. Yalan olması için dua ettik. Olağanüstü çağrı için grubu bulunan siyasi partileri de arayarak bilgi verdik. Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmak için dilekçemizi verdik" dedi.



Özel, olağanüstü çağrının Meclis Başkanlığı tarafından 7 gün içerisinde değerlendirme süresinin olduğunu anımsatarak, "Meclis’in açılacağı gün olan Salı günü bir kapalı oturum olabileceği izlenimini aldım. Meclis’in zaman kaybetmeden bir an önce toplanması isteğimiz. Biz başvurumuzu yaptık. 600 milletvekilinin bilgilendirilmesi gerekir" diye konuştu.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, liderler zirvesi yapacağı söylentilerine ilişkin, "Bize böyle bir çağrı ulaşmış değil, ancak bir bakan tarafından parti gruplarına bir bilgilendirme yapılabileceği izlenimini aldık" ifadelerini kullandı. (DHA)

 

[old_news_related_template title="Bakan Akar alçak saldırıda kan donduran detayı açıkladı" desc="Suriye'de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda 33 askerin şehit olmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ilk açıklama geldi. Akar, birliklerin yerlerinin saldırı öncesi Rusya ile koordine edildiğini belirterek Moskova yönetimini yalanladı. Uçakların bombardımanının ardından bir kez daha uyarı yapıldığının altını çizen Akar, saldırının devam ettiğini ve yardıma giden ambulansların dahi vurulduğunu kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/resimid_107360151_10736015_16_9_1582884743.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/milli-savunma-bakani-akardan-flas-aciklama-5651440/"]