Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İstanbul'daki evinin yanında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı kiralaması ve buraya yapılan kamelyanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması Cumhuriyet Gazetesi'nin 14 Nisan 2020 tarihli nüshasında “Boğaz’da kaçak var” başlığı ile yayınlandı.

Altun'un şikayeti üzerine mahkeme kararıyla erişimi engellenen haberle ilgili 'terör' soruşturması başlatıldı.

ÖZEL VE ÖZKOÇ'A SORUŞTURMA

Fahrettin Altun'un avukatları, haber hakkında yaptıkları açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında da suç duyurusunda bulundu. Avukatların şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'li iki isim için "hakaret ve iftira suçlamasıyla" soruşturma başlatıldı.

KİŞİLİK HAKLARI İHLAL EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, hukuka uygun olarak gerçekleştirilen bir kiralama sürecinin Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından siyasi ve rövanşist amaçlarla çarpıtıldığı ve gerçek dışı iddialarla müvekkilin onur, şeref ve saygınlığını rencide eden isnatlarda bulunulduğu öne sürülmüştü.

Suç duyurusunda, aleni hakaret ve iftiralar nedeniyle Fahrettin Altun’un kişilik haklarının ihlal edildiği belirtilerek, “Bu nedenle kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, iftira ve resen tespit edilecek diğer suçlardan dolayı şüphelinin cezalandırılmasını talep etme zarureti hâsıl olmuştur.” ifadelerine yer verilmişti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Soruşturma ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun vekillerinin 06.05.2020 havale tarihli şikayet dilekçeleri kapsamında, Cumhuriyet Gazetesinin 14 Nisan 2020 tarihli nüshasında yayımlanan “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haberi müteakip , 27. dönem milletvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından sosyal medya hesaplarında ve bir kısım basın ve yayın organlarında yer alan açıklama ve paylaşımları nedeniyle adı geçen milletvekilleri hakkında hakaret ve iftira suçlarından soruşturmaya başlanmış olup, soruşturma işlemleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ÖZKOÇ İHALEDEKİ SAAT DETAYINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

CHP’li Engin Özkoç ise Fahrettin Altun’un ihale ile 10 yıllığına aylık 258 lira bedelle kiraladığı arsanın belgesini göstererek, “Bütün ihalelerde saatleri yazıldığı halde Altun’un kendi bahçesine kattığı devlete ait arazinin saati belli değil. niye başkası girmesin diye, niye o alanı o kullansın diye” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZEL'DEN HABERİN TERÖR SUÇU KAPSAMINA ALINMASINA TEPKİ

CHP’li Özgür Özel ise ihale ve arsa üzerine yapılan yapıların yıkılması ile ilgili haberler hakkında başlatılan terör soruşturmasına tepki göstermişti. Özel konula ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

* Vatandaşların çivi çakamadığı bir bölgede, yapılan bu kanuna aykırı işlem kabul edilemez. Haberin ‘terör örgütlerine hedef gösterme’ suçu kapsamına sokulmak istenmesi daha vahimdir.

* Yürütme, işine gelmeyen haberleri terör kapsamına sokmak için her türlü bahaneyi kullanmaktadır.

KAFTANCIOĞLU VE ÖZÇAĞDAŞ'A SORUŞTURMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve 'talimatı ben verdim' diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da soruşturma başlatılmıştı. İki isim soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade vermişti.

[old_news_related_template title="Canan Kaftancıoğlu ifade verdi" desc="Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Kuzguncuk’taki evinin fotoğrafının çekilmesiyle ilgili talimatı partinin verdiğini söyleyen ve hakkında soruşturma başlatılan Kaftancıoğlu, yaklaşık 1 buçuk saat süren ifade işleminin ardından adliyeden ayrıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/30/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1588243707.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-chp-istanbul-il-baskani-canan-kaftancioglu-ifade-vermek-icin-adliyede-5784600/"]

[old_news_related_template title="Son dakika! CHP'li Özgür Özel'den soruşturma tepkisi" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kiraladığı arsayla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Özgür Özel soruşturmayla ilgili, sosyal medya hesabından “Onlardan korkan onlardan bin beter olsun’’ açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/08/iecrop/ozgurozel_16_9_1588943193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-chpli-ozgur-ozelden-sorusturma-tepkisi-5802247/"]